La Marxa Cicloturista Terra de remences, que enguany celebrava la seva quinzena edició, va demostrar un any més que gaudeix d'una esplèndida salut i va comptar amb la participació de més de 3.000 ciclistes d'arreu d'Espanya i de l'estranger (Canada, Portugal, Anglaterra, Escòcia, França...), que van esgotar tots els dorsals en només tres dies d'inscripcions.

Entre les cares conegudes de la marxa d'ahir destacaven els pilots Marc Coma i Xevi Pons, els medallistes olímpics de ciclisme en pista Joan Llaneras i Carles Torrent, i nombrosos ciclistes de l'Esport Ciclista Català, entitat que enguany commemora el seu centenari i que va ser homenatjada abans de prendre la sortida, a les vuit del matí, al Carrer Ample de Sant Esteve. També es va recordar el ciclista Xavi Tondo, que en els darrers anys s'havia convertit en un dels ambaixadors de luxe de la prova, i que va perdre la vida pocs dies després de l'edició de l'any passat. En el tall de cinta s'ha comptat amb la presència, a més, del director de la Volta Catalunya, Rubén Peris.

Els participants van poder escollir entre una volta llarga de 175 quilòmetres, que comptava amb alguns ascensos complicats com els alts de Capsacosta, Bracons o Coll de Condreu; o bé una volta curta, amb menys desnivell, de 95 quilòmetres. A la volta curta, el més ràpid va ser el ciclista de Font Romeu, Louis Chavanes (Calvisson) amb un temps de 2:29.03 i a la prova reina va manar l'osonenc Albert Ebri (Esteve) amb 4:47.54.