Unes poques hores de després d'arribar procedent d'Istanbul, on va veure en directe el Barça Regal a la Final Four de bàsquet, Sandro Rosell va anar ahir a l'Hospital Clínic de Barcelona per visitar Eric Abidal acompanyat dels directius Josep Maria Bartomeu i Jordi Monés. A la sortida, Rosell va assegurar que havia trobat al ?francès "molt animat", però no es va atrevir a donar una possible data de sortida de la clínica del lateral francès: "No ho sé no sóc metge".

Des de la seva intervenció fa poc més d'un mes, el francès ha presentat una evolució "lenta però favorable", en paraules del doctor Pruna, que en els pròxims dies li permetrà abandonar l'Hospital Clínic i seguir amb la seva recuperació en el seu domicili.

Sandro Rosell, que va viatjar a Qatar la setmana passada per participar en les reunions mensuals amb Qatar Foundation, espònsor principal del Barcelona, i després va ser a Istanbul, no va poder anar al Clínic fins ahir. El president blaugrana va transmetre a Abidal tot el suport del club i de la resta del barcelonisme i es va felicitat per la seva lenta però evident millora en la seva llarga recuperació. El francès, molt emocionat amb les infinites mostres d'afecte de tot l'entorn blaugrana i d'altres aficions del món del futbol, està també en contacte amb els seus companys. El president barcelonista va estar pendent en tot moment de l'evolució del defensa francès, que el 10 d'abril va ser sotmès a un trasplantament de fetge, però les visites estaven molt restringides fins que als últims dies Abidal ha pogut rebre Andoni Zubizarreta, Pep Guardiola i Seydou Keita, entre d'altres.

L'absència d'Abidal és una de les baixes -les altres són les dels lesionats Villa, Puyol i Fontàs - de cara a la darrera cita esportiva d'aquesta temporada en la final del divendres 25 de maig contra l'Ahtletic de Bilbao al Vicente Calderón madrileny. Ara només queda la final de la Copa del Rei, en la qual el Barça espera tancar el cicle guanyador de Guardiola amb un altre títol, el que seria el catorzè del conjunt blaugrana en aquests quatre anys, encara que al tècnic sempre li agrada afegir el de campió del grup cinquè de la Tercera Divisió i l'ascens a la Segona B, just abans d'agafar l'equip professional en la temporada 2008-09 i portar-lo al cel amb un triplet històric (Copa, Lliga i Lliga de Campions). El Barça tancarà la temporada amb l'adéu del seu entrenador, Josep Guardiola, que ha donat per conclòs el seu periple de cinc anys al ?Barça (quatre anys en el primer equip i un en el filial) i ha acabat ?extenuat, com va afirmar el dia en què va anunciar el seu adéu, ?precisament el mateix en què el club va anunciar que el seu segon, Tito Vilanova, serà el seu substitut.