El portaveu de la junta del Barça, Toni Freixa, va explicar ahir que la propera reunió dels directius se celebrarà al Museu Dalí de Figueres el proper dilluns 4 de juny. De tant en tant el club trasllada les seves trobades a diversos punts de Catalunya en un intent descentralitzador, i ara s'ha escollit Figueres, la ciutat d'un dels directius del club, Didac Lee. Dos dies després el Barça sortejarà els compromissaris que exerciran durant els dos pròxims anys aquest càrrec, que dóna dret, entre altres funcions, a assistir a les assemblees.

D'altra banda la directiva del Barcelona va abordar ahir la reforma del Camp Nou, però en aquests moments no té cap projecte en ferm, segons va admetre Freixa. "El Camp Nou té 55 anys i ja no està nou. Alguna cosa s'haurà de fer. Tenim a sobre la taula opcions sobre això, però no hem avançat", va apuntar. Hi haurà millores en altres infraestructures, ja que el club construirà un nou pavelló a la Ciutat Esportiva, en la parcel·la que té lliure i que va recomprar l'any passat, per a ús de les categories inferiors, i durà a terme petites obres d'adequació al Palau Blaugrana. Freixa va assenyalar que aquest ha estat un dels acords més destacats de la junta i que permetrà que l'entitat edifiqui un nou pavelló en l'última parcel·la que li queda lliure a la Ciutat Esportiva.

Tot i això, amb aquesta obra el Barça segueix desatenent una exigència de l'Eurolliga, que no és una altra que els equips que participin en les competicions europees comptin amb instal·lacions per a 10.000 aficionats. Actualment, el Palau Blaugrana té un aforament de 7.585 espectadors i, encara que aquest no es veurà ampliat, sí que rebrà algunes millores pel que fa als accessos, les sortides d'emergència i la sala de premsa.

D'altra banda, també va informar que del 28 al 30 de juny una expedició del Barcelona liderada pel seu president, Sandro Rosell, i per l'encara tècnic del Barça, Joseo Guardiola, i el que ho serà a partir de la temporada que ve, Tito Vilanova, partirà cap a Qatar en un viatge institucional.

Sobre el canvi de tècnic per a la temporada que ve, Freixa va recordar que la junta ha actuat activament en el nomenament del nou responsable del primer equip. "Ha estat una decisió que ha pres el club. Els responsables de l'àrea, en aquest cas el secretari tècnic Andoni Zubizarreta, tenien treballada la seva proposta", va destacar.