El català Joaquim Rodríguez (Katusha) es va enfundar la maglia rosa de líder en aconseguir la seva primera victòria d'etapa en el Giro d'Itàlia, que es va acabar amb una curta però exigent pujada a Assís. El Purito li va treure el lideratge al canadenc del Garmin, equip nord-americà amb base a Girona, Ryder Hesjedal.

Joaquim Rodríguez, vencedor amb un temps de 4h 25:05 va haver d'esperar al seu sisè Giro per guanyar la seva primera etapa a la ronda italiana, aprofitant la dura pujada que conduïa a la basílica d'Assís. Els 20 segons de bonificació reservats al guanyador el varen convertir en el nou líder, amb 17 segons sobre l'anterior, Ryder Hesjedal, i 32 sobre l'italià Paolo Tiralongo. Beñat Intxausti, líder del Movistar, és quart en la general a 52 segons de Rodríguez.

El ciclista de Parets del Vallès, que afrontava aquesta desena etapa a 9 segons de Ryder Hesjedal, confiava a vestir-se de rosa aprofitant l'última pujada, 4 quilòmetres d'ascens amb un desnivell màxim del 15 per cent en el primer. Joaquim Rodríguez ha esperat fins a l'últim moment, a 200 metres de l'arribada, per clavar el cop decisiu que l'ha conduït a la victòria i al lideratge de la carrera.

Un cop acabada l'etapa, Joaquim Rodríguez va donar les gràcies al seus companys pel treball en els últims quilòmetres. "Estic realment agraït a tots i cadascun dels nois. Abans de començar l'etapa el director ens havia dit que era molt important aconseguir la maglia. I ho hem fet".