Malgrat que ahir el partit del Girona va ser per oblidar i que només per la manca d'encert o de qualitat dels jugadors del Nàstic, el resultat no va ser pitjor, la realitat diu que el conjunt de Javi Salamero continua fent camí cap a la permanència. L'empat final deixa ara el Girona fins i tot amb un punt més de marge respecte a les posicions de descens. I és que amb la derrota de l'Alcoià i l'empat del Cartagena, el conjunt gironí amplia de quatre a cinc la distància amb les posicions de descens. Salamero va tornar a apostar ahir per les rotacions -fins a set canvis a l'equip titular- i no li va funcionar sobre la gespa. Ara bé, el gol de Juanlu Hens només començar la segon part pot tenir un valor importantíssim per a aquest final de temporada. I és que amb l'empat, el Girona manté a cinc punts el rival més temut per tothom, un Cartagena que ahir li va anar d'un pèl que no perd a casa i va demostrar que no serà tan fàcil escapar-se de baix tot i el descens del Vila-real. A més a més, l'Alcoià, l'equip que segueix el Girona a la taula va perdre a casa contra el Múrcia i s'allunya ara a cinc punts de distància. Tot plegat fa que tot i el mal partit, el Girona n'hagi tret un excel·lent resultat. I és que ara a manca de només quatre jornades (12 punts) per disputar-se, el conjunt gironí té un coixí de cinc punts i un calendari teòricament favorable amb tres partits seguits a casa.

La ratxa de Salamero es va allargar ahir encara més. El Girona amb ell de tècnic ha sumat 15 de 24 punts i ha enllaçat una sèrie de sis partits sense perdre, fet inèdit aquesta temporada.

El Girona encetarà la sèrie de tres partits consecutius a Montilivi aquest dissabte davant el Còrdova (18.00) i la continuarà dimarts rebent un Vila-real B (21.00) ja descendit. El dissabte següent, serà el Recre qui visiti l'estadi abans de tancar la Lliga a Múrcia la darrera jornada. Aquests tres partits seguits com a local i bona dinàmica que duu l'equip, malgrat el parèntesi d'ahir, fa que bona pat de l'afició sigui optimista respecte a la salvació de l'equip. Analitzant els rivals, l'Alcoià (34 punts), després de caure a Montilivi i ahir davant el Múrcia, pot signar la seva defunció entre dissabte i dimecres ja que ha de jugar contra Celta i Hèrcules. De la seva banda el Cartagena (34 punts), és qui té un calendari més assequible. Ara bé, en el cas que sumés els dotze punts en joc que resten, només podria fer 46 punts. A dia d'avui aquesta és la xifra que dóna la salvació i el Girona, amb 39 i tres partits seguits a casa s'hi pot acostar en breu. L'objectiu, tanmateix, segueix sent avançar el Guadalajara -ara és a només un punt- i deixar enrere quatre equips

Mentrestant, amb l'empat d'ahir, el Nàstic diu adéu a les opcions reals de permanència i ara només aspira a la 19a plaça mentre somia amb algun descens administratiu. Els que ja respiren tranquils són el Sabadell i el Múrcia, que amb 46 punts estan salvats matemàticament. Per dalt, l'Almeria es complica gairebé definitivament entrara la zona de play-off.