Punt d´or. Punt suat. Punt més que treballat. El Girona va patir el que no està escrit ahir al camp del Gimnàstic de Tarragona, d´on va emportar-se un empat gràcies al gol de Juanlu a l´inici de la represa, igualant així la diana inicial de Mairata. En un partit gris i sense massa brillantor dels gironins, la bona defensa va permetre als de Salamero sortir vius del camp del cuer i allargar la bona ratxa de resultats. A més a més l´Alcoià va perdre i el Cartagena no va passar de l´empat, amb la qual cosa la jornada va ser pràcticament rodona.

Trigar més de mitja hora per enviar el primer xut entre els pals és un mal senyal. Tampoc ajuda rebre un gol als 12 minuts en una badada defensiva i donar així vida al teu rival. Mal símptoma és aquell que fa que el teu porter es faci un embolic a l´inici del partit en una pilotada tova a l´àrea, o veure com el mig del camp, governat per Garmendia i Ballini, sigui incapaç de trenar jugades amb criteri. Tot aquest poti-poti, aquest ball de despropòsits, si se´n pot dir així, va fer que el Girona hagués d´anar a remolc una bona estona. Massa estona, pensarien els aficionats blanc-i-vermells.

Va començar fred l´equip de Javi Salamero, qui ahir posava sobre el verd diverses cares noves respecte a la golejada del cap de setmana anterior contra l´Alcoià. Luso recuperava la banda dreta, el jove Juncà s´apoderava del lateral esquerra, Acuña tornava a l´onze i Garmendia i Ballini s´encarregaven de guiar l´equip des de la mitja. Un bon grapat de canvis, però, que no van mantenir la bona sintonia del grup, llençat des de fa diverses jornades cap a la permanència. Si més no, de bon inici. Al Girona li va costar horrors engegar i sentir-se bé sobre el camp.

És més, era el Nàstic el que, pràcticament sense voler, va decidir picar pedra i buscar fortuna a veure què s´hi trobava. I va fer ben fet. Va ser en la seva primera jugada d´atac, en la primera rematada entre els tres pals de la porteria de Mallo, que l´equip de Jorge d´Alessandro va obrir la llauna. Un llançament de córner tret en curt pel conjunt grana va permetre a un futbolista local centrar còmodament. La pilota, tova i sense aparent perill, va voleiar els caps dels defenses, incapaços de se­guir la trajectòria d´una esfèrica que va acabar a la testa de Mairata. El central, sense oposició, va rematar al fons de la xarxa. Gol del Nàstic. I el que era el pitjor, un mal escenari per als gironins.

Els de Salamero no estaven gens còmodes. La pilota els cremava als peus i tampoc hi havia criteri. Tébar i Dorca van trobar-se molt a faltar, ja que la defensa semblava no connectar mai ni amb Coro ni tampoc amb Acuña, ahir massa sols en zona d´atac. Va ser precisament el paraguaià qui, passada la mitja hora, va guanyar-se l´honor de ser el primer en posar a prova Rubén Pérez. El seu xut va ser fluix i sense conseqüències, però l´acció va activar el Girona, que llavors no va parar fins al descans. El mateix Acuña, Juncà i fins i tot Garmendia des de la mitja distància van protagonitzar l´assalt blanc-i-vermell. Un xic tímid, però suficient com per fer variar el signe del partit.

La reacció va donar els seus fruits al començament de la segona meitat, quan Juanlu rebia una pilota dins l´àrea i creuava el seu xut a la dreta de la porteria de Rubén Pérez. S´esclaria el cel per al Girona, que amb aquest empat respirava una mica i veia factible la remuntada. També se´n va adonar Salamero, que va donar entrada a Jandro i a Dani Nieto a la recerca de la victòria. Tanmateix, l´efecte va ser el contrari. El Nàstic va estirar les seves línies, fent que els gironins s´arrepleguessin al seu camp. Això i un parell de decisions arbitrals (unes possibles mans a l´àrea del Girona a centrada d´Abalo) que van encendre la parròquia local van fer que els tarragonins s´ho creguessin i es llencessin en tromba. Va patir un munt el Girona. Massa. Però va aplicar-se en defensa fins al darrer sospir per ­aguantar el resultat. Tot el que va fer bé al darrere, però, ho va esguerrar al davant, en desaprofitar incomptables i claríssimes opcions de contracop que li haurien pogut donar els tres punts.