Entre la jornada 20 i la 25 (6 partits) el Girona va encaixar cinc derrotes i només va sumar un trist empat contra el Múrcia en el debut de Josu Uribe. Ara, en canvi, l'equip que dirigeix Javi Salamero acumula sis jornades sense conèixer la derrota (l'última va ser el Divendres Sant al camp de l'Hèrcules) i amb el nou tècnic s'han sumat 15 dels 24 punts disputats. Els blanc-i-vermells no van poder encadenar la tercera victòria consecutiva, però com a mínim encadenen una jornada més sumant a quatre partits pel final de la Lliga Adelante. De fet, dels últims nou partits, els gironins només n'han perdut dos, el d'Alacant i al camp de l'Osca, encara amb Uribe com a entrenador.

La ratxa de sis partits invictes es va començar a forjar a mitjan abril, amb la visita del Barça B (1-1), precisament el mateix dia que la distància amb la permanència es va disparar als 8 punts. Una setmana més tard arribava la primera victòria fora de casa (2-3 a Sabadell), per posteriorment empatar sense gols amb l'Alcorcón a l'estadi. Els triomfs a Guadalajara (1-4) i contra l'Alcoià (5-1) van precedir l'empat d'ahir al Nou Estadi de Tarragona.

El campionat no dóna cap treva i el Girona ja començarà a preparar avui mateix a Montilivi el partit de dissabte contra el Còrdova, el primer dels tres seguits que tindrà ara. Dimarts que ve s'enfrontarà al Vila-real B i el cap de setmana del 26-27 de maig disputarà la penúltima jornada contra el Recreativo. L'equip de Salamero, per tant, té l'oportunitat de sentenciar la permanència a casa però per aconseguir-ho caldrà assegurar almenys sis o set punts d'aquests nou en joc (el Còrdova és l'únic rival que s'hi juga alguna cosa, tot i que té la classificació encarrilada pel play-off, mentre que Recreativo i Vila-real B ja no tenen res a fer aquest any).

Torrecillas a la UdG

D'altra banda avui a les set de la tarda es farà a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona la conferència "Un abans i un després de l'ascens de 2008", impartida per Joaquim Torrecillas -especialista en Dret Jurídic i Esportiu i exdirector general del Girona FC-. La conferència repassarà la metamorfosi que ha experimentat el club gràcies a l'ingrès a la LFP i la seva consolidació al futbol professional. L'assistència és oberta a tothom.