El campió del món de MotoGP, Casey Stoner (Honda), va anunciar ahir a Le Mans, on diumenge es disputarà el Gran Premi de França, que es retirarà al final de la present temporada. L'australià, doble campió del món el 2007 amb Ducati i l'any passat amb Honda, va adduir que aquest esport ha canviat molt i que ja no gaudeix sobre la moto. "Hi ha moltes coses que m'han decebut i moltes coses que he estimat en aquest esport, però, lamentablement, el balanç ha anat en la direcció equivocada. Així que, bàsicament, no vull continuar", va assenyalar Stoner, de tan sols 26 anys, que l'any passat va ser pare del seu primer fill.

El campió del món es va dirigir als periodistes al començament de la roda de premsa prèvia al Gran Premi de França i va dir: "Després de pensar-ho durant molt de temps, de parlar-ho amb la meva família i amb la meva dona des de fa un parell d'anys, he decidit que em retiraré al final d'aquesta temporada i que no competiré en el campionat de 2013. Vull acabar la meva carrera al final de la temporada i seguiré fent coses diferents en la meva vida".

Stoner es retirarà en el millor moment de la seva vida esportiva. Es va imposar l'any passat al Mundial i en l'actual és líder després de tres carreres. Considerat per a molts, fins i tot els seus rivals, com el pilot més ràpid del campionat des de fa anys, els seus 18 podis consecutius entre finals del 2011 i principis del 2012 són una bona mostra de maduresa i competitivitat. Passarà a la històra com l'home que ha dut Ducati a proclamar-se campiona del món per primera i única vegada. Ho va fer el 2007 i, de fet, només ell ha pogut entendre les màquines de Borgo Panigale. Ni abans ni després, cap pilot ha sigut capaç de guanyar amb regularitat pilotant una d'aquestes motos.