El pilot de Roses Maverick Viñales va batre ahir a tots els seus rivals al circuit de Le Mans, on va aconseguir ser el més ràpid en les dues sessions d'entrenaments lliures en Moto3. Després d'ell, en la segona tanda, es va classificar un altre ¡ Luis Salom, que va parar el crono en 1:44.773 per 1:44.141 de Viñales i 1:44.927 del francès Louis Rossi tercer. La revelació d'aquest començament de temporada, l'italià Romano Fenati, va pilotar la seva Honda fins a la quarta plaça, una posició per davant d'Alex Rins, cinquè amb 1:45.390, i de Efrén Vázquez, sisè amb 1:45.532.

Salom, Fenati, Rossi i Viñales es van alternar al capdavant de la classificació al començament de la mateixa. Maverick, que va guanyar a Le Mans en 2011 la seva primera gran premi del Mundial, llavors 125 c.c., va acabar sent el més ràpid. L'actual líder del mundial, Sandro Cortese (KTM), que havia estat tercer a la sessió del matí va caure per la tarda i només va poder acabar la jornada amb el sisè millor temps. Amb una victòria aquest cap de setmana a Le Mans, Viñales recuperaria el primer lloc del mundial. Per la seva part, el pilot de Llançà, Isaac Viñales, amb problemes a les cervicals, va rodar lluny dels primers més enllà de la vintena posició.

En Moto2, el britànic Scott Redding va ser el més ràpid en una primera jornada on els catalans Marc Márquez i Pol Espargaró no varen poder passar del cinquè i del sisè lloc respectivament.