La victòria del Girona ahir contra el Còrdova va certificar el descens matemàtic del Nàstic, faci el que faci avui en la seva visita a Múrcia. Els granes són el primer equip que consuma el descens a Segona B ja que encara que avui guanyin seguiran a 9 punts dels gironins (hi haurà 9 punts en joc) i hi tenen l'average perdut. Alcoià i Cartagena es troben ara a 8 punts de la permanència que marca el Girona i sembla qüestió de dies que també acabin certificant el seu descens. L'Alcoià no aixeca cap i el Cartagena, que havia semblat revifar fa un parell de partits, ha tornat a quedar encallat.

El Girona no en fa prou havent aconseguint virtualment la permanència gràcies al nou escenari que es va obrir diumenge passat amb el descens del Vila-real a Segona (i que arrossega el seu filial a Segona B). Plantilla i cos tècnic s'han conjurat per aprofitar els tres partits de lliga que resten per tancar la temporada per sobre del 19è lloc (el que ara ocupen, a un punt del Guadalajara), amb la qual cosa la salvació s'hauria assolit per mèrits propis i no pas per una circumstància excepcional. Els blanc-i-vermells sumen ara 42 punts, un menys que els de Carlos Terrazas i a quatre d'equips com el Sabadell, el Xerez i el Múrcia (juguen avui) i el Recreativo.

"Crec que ho aconseguirem", deia ahir Javi Salamero sobre la possibilitat d'acabar la lliga fora de les quatre últimes places. Per si de cas, però, el Girona ja va fer una consulta oficial a la LFP dilluns passat, l'endemà del descens del Vila-real a Segona en la darrera jornada de Primera, on els van confirmar que el 19è classificat de la Lliga Adelante no baixaria a Segona B perquè ho hauria de fer el filial de l'equip groguet. Veient el calendari d'equips com el Recreativo (ha de venir a Montilivi i anar a Valladolid) o el Sabadell (avui juga al Nuevo Zorrilla), si el Girona manté l'excel·lent trajectòria de resultats dels últims partits tindrà opcions de pujar algun lloc a la classificació en aquests tres partits que resten.

De la jornada d'ahir al Girona li van somriure la majoria de marcadors (sobretot les derrotes del Cartagena i l'Alcoià, que deixa aquests equips pràcticament sentenciats). Només la victòria del Guadalajara a Elx va evitar una jornada rodona, que hauria pogut permetre als de Salamero sortir ahir mateix del 19è lloc. En aquest tram final de lliga els de Carlos Terrazas s'enfrontaran al Barça B, Almeria i Valladolid, mentre que el Girona tindrà de rivals el Vila-real B, el Recreativo i el Múrcia. El que cada vegada està més clar és que la visita a la Condomina en la darrera jornada serà plàcida i sense res en joc.