alacant - barça

Lucentum alacant: Llompart (16), Freire (8), Stojic (3), Ivanov (9), Barnes (6) -cinc inicial- Kone (9), Urtasun (6), Ordín, Jódar, Kouril, Astilleros i Miñarro. ? regal fc Barcelona: Huertas (9), Eidson (13), Mickeal (9), Lorbek (4), Ndong (14) -cinc inicial- Wallace (11), Vázquez (10), Ingles (8), Sada (2) i Rabaseda (4). A àrbitres: Hierrezuelo, Jiménez i Cortés. Varen expulsar per dues tècniques al tècnic local Txus Vidorreta (34'). P PARCIALS 1 13/24 2 34/42 descans 3 49/57 4 57/84

El Barcelona es va classificar per a les semifinals de la Lliga després de guanyar el segon i definitiu partit de l'eliminatòria que l'enfrontava al Bàsquet Lucentum (57-84), amb més dificultats de les que reflecteix el marcador final. L'exbase del Sant Josep Nacho Ordín no va poder destacar en els alacantins, que ahir ja havien recuperat el seu base titular Pedro Llompart. L'equip de Xavi Pacual coneixerà el seu rival en semifinals dimarts que ve després que ahir el Lagun Aro guanyés el València Bàsquet en el segon partit de la sèrie i forcés el tercer partit de l'eliminatòria (1-1).

Encara que el Barcelona va dominar des del principi del partit, el marcador reflectia només una renda de vuit punts a favor seu (53-61) a falta de sis minuts, moment en què l'equip blaugrana ha aprofitat una falta i dues tècniques consecutives al preparador local, Txus Vidorreta.

El Barcelona ha agafar el comandament del partit des dels primers compassos, encara que no amb la comoditat d'enfrontaments precedents. Tot i això, va anar sumant punts al seu marcador, gràcies sobretot a accions prop de la cistella alacantina Els catalans controlaven el rebot i això li permetia gaudir de dobles oportunitats en els moments en els quals passava per alguna dificultat més gran en el segon quart, en què els jugadors de Xavi Pascual varen arribar a gaudir de tretze punts d'avantatge (18-31, m.15).

Però dos triples consecutius de Stojic i Urtasun no només varen servir als alacantins per treure's la por de sobre, sinó que els varen situar a únicament quatre punts del Barcelona (31-35, m.17). Un 5-0 de parcial en la represa del xoc va col·locar el Lucentum a només tres punts (39-42, m.22), però ?lluny de sentir-se pressionat, el Barcelona va reaccionar, amb Eidson com a principal baluard ofensiu (41-53, m.26). També Fran Vázquez i Lorbek varen fer mal sota la cistella. L'esperit del Lucentum el va portar a mantenir-se per sota dels deu punts fins al minut 34, amb Pedro Llompart -que ahir tornava a l'equip després de perdre's el primer partit per la mort de la seva mare- com a gran protagonista. Però llavors va arribar la polèmica arbitral i Wallace no va perdonar ni els tirs lliures ni un triple posterior que varen sentenciar el xoc (53-70, m.35). Vidorreta va ser sancionat per protestar el que considerava falta d'igualtat dels col·legiats, que no van xiular la primera falta del Barcelona en el darer quart fins que només quedaven tres minuts de partit. Amb el partit ja decidit, el Barcelona no va tenir pietat i va ampliar el parcial fins arribar a la màxima renda coincidint amb el final del partit, 27 punts (57-84).

En els altres partits del dia el Caja Laboral, liderat pel base argentí Pablo Prigioni, també va necessitar la pròrroga en el Bilbao Arena per vèncer per 88-90 i ficar-se en les semifinals.

El Caja Laboral es troba ara amb el Reial Madrid, que també va segellar el seu passi per la via ràpida i en el seu cas amb més claredat davant el Banca Cívica, en guanyar a Sevilla per 55-82. L'equip de Pablo Laso va saltar a la pista disposat a no allargar la sèrie i, de la mà de Jaycee Carroll, va arribar a disposar de 21 punts d'avantatge en el segon quart. No obstant això, el quadre de Joan Plaza va reaccionar, va passar pel descans amb deu punts de desavantatge (31-41) i va arribar a situar-se a cinc, però no va poder culminar la remuntada.