La punteria de Corominas, el ressorgiment de Jandro, l'espurna de Dani Nieto, la constància de Dorca, el caràcter d'Acuña, l'empenta de Montilivi... Tot plegat ha permès al Girona, mort i enterrat fa unes setmanes, ser a les portes de segellar una permanència que molts veien més que impossible. Si més no, probablement molts situaran l'inici de la revifalla d'aquest equip en el precís moment que Javi Salamero es va asseure a la banqueta. I és que amb el tècnic, el tercer de la temporada després dels experiments fallits de Raül Agné i Josu Uribe, s'han aconseguit uns números més que notables, que no només han reactivat un vestidor que demà mateix podria certificar la salvació si guanya el seu partit contra el Vila-real B.

En el futbol, els números manen. A més, no menteixen mai. I els que ha aconseguit el Girona amb Javi Salamero a la banqueta són, de llarg i amb diferència, els millors d'una temporada llarga i plena d'emocions. N'ha tingut prou amb 9 partits per destrossar els registres aconseguits al llarg de la primera volta i part de la segona; en 9 jornades, el Girona de Salamero ha aconse?guit sumar més punts (18) que els que va ser capaç de recol·lectar Raül Agné (16) en més del doble de partits (20). Tampoc Josu Uribe, assegut a la banqueta blanc-i-vermella durant una desena de jornades, va signar uns resultats tan bons, en sumar només 8 dels 30 punts que hi va haver en joc durant aquest període.

Una estadística tan positiva com aquesta s'ha construït, evidentment, a base de bons resultats. I en aquestes darreres 9 jornades, el Girona no n'ha parat de col·leccionar. Tret de la desfeta al camp de l'Hèrcules per 4 a 2 (l'única de l'era Salamero), l'equip ha estat capaç de sumar fins a 5 victòries (Deportivo de la Corunya, Sabadell, Guadalajara, Alcoià i Còrdova), el doble de les que van aconseguir Raül Agné (3) i Josu Uribe (2). És a dir, que el Girona de Salamero n'ha tingut prou amb 9 partits per aconseguir la meitat dels triomfs que s'han assolit aquest curs (10).

I encara n'hi ha més. Aquests darrers dos mesos de competició han estat els més fructífers de tota la campanya, ja que aquest Girona ha estat capaç de sumar el 43% dels punts que ha sumat en tota la temporada. Amb Salamero a la banqueta, són 18 els punts que s'han aconseguit (5 victòries i 3 empats) d'un total de 42.

Tot i semblar que tot està fet, és evident que encara queda rematar la feina. I perquè això sigui possible l'equip blanc-i-vermell disposa de tres jornades per fer-ho. El descens del Vila-real a Segona A, que ha arrossegat el seu filial a Segona B, ha donat un veritable cop de mà a un Girona que ja té el descens a 8 punts quan en resten només 9 en joc. És per això que en farà prou de guanyar el Vila-real B demà a Montilivi per salvar-se; també ho aconseguirà si empata i el Cartagena no guanya el seu partit que haurà de disputar al camp del Còrdova.