El director esportiu del FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, va concedir una entrevista al diari basc Deia en la qual repassa tota l'actualitat del club blaugrana. D'entre les moltes reflexions de l'exporter barcelonista, destaquen els elogis cap a Tito Vilanova, les felicitacions al Reial Madrid pel títol de Lliga i l'anàlisi que fa de la polèmica que ha envoltat l'adéu de Josep Guardiola del club.

"A la Lliga el Reial Madrid ha estat millor que nosaltres i ho hem acceptat. Ho vam intentar? Sí. Vam ser fidels al nostre estil? Sí. Vam pujar gent del filial? Sí. Se'ns oblida que tot això va començar el mes d'agost passat i que podem acabar l'any amb quatre títols. Al 90 per cent dels equips existents els valdria haver conquerit només el Mundial de Clubs", valora un Zubizarreta que va afegir-hi: "Si el meu fill em porta les notes que m'ha donat el Barcelona estaria més que satisfet".

L'entrevista va girar entorn a dos noms propis com ho són els de Josep Guardiola i el del seu relleu a la banqueta barcelonista, Tito Vilanova. Zubizarreta va intentar donar llum a tot el que ha envoltat la marxa de l'entrenador i a la polèmica que s'ha generat al llarg dels últims dies. "El que l'altre dia va comentar en Pep -perquè a vegades la utilització de les paraules pot ser perillosa- és la confirmació que Tito respon en sentit positiu a la nostra proposta. Aquesta li arriba el divendres, el dia de la roda de premsa. No és que se n'adoni aquell dia, sinó que el fet es dóna en aquesta seqüència de temps", va comentar.

Zubizarreta també va explicar com es va dur a terme la decisió de nomenar Vilanova. "Vam analitzar la plantilla i el club per si de cas en Pep no seguia per veure quines eren les opcions. I la que millor encaixava era la de Vilanova perquè amb ell el projecte té una gran vitalitat. Primera havíem de saber què faria Guardiola i després esperar un sí d'en Tito. Però no és una proposta meva ni de l'àrea del futbol, sinó que el president i el vicepresident esportiu l'assumeixen, la traslladen a la directiva i l'aproven". Tanmateix, Zubizarreta va voler deixar ben clar que la seva primera opció per al càrrec sempre va ser la del mateix Guardiola: "El que realment m'hauria agradat és que ell hagués dit que sí".

"Intentem traslladar un pla continuista per desenvolupar un projecte a llarg termini. I creiem que Tito és un element clau en tot aquest procés", va tancar.