"Ara mateix m'envaeix un sentiment enorme de felicitat. Estic molt content i molt satisfet perquè tota la família del Girona FC, no només els jugadors, sinó tots els que en formen part, es mereixien un premi com aquest". Una de les primeres frases de Javi Salamero no podia expressar millor el que el tècnic blanc-i-vermell sentia. El seu equip, aquell mateix equip que va agafar enfonsat a la classificació, certificava ahir la permanència tombant el Vila-real B a Montilivi. Del partit en si, Salamero no en va dir res. No va ser necessari. L'entrenador va dedicar bona part de la seva roda de premsa a mostrar la seva felicitat per la fita aconseguida i va decidir passar de puntetes quan se li va preguntar pel seu futur: "Ara no toca", va limitar-se a expressar.

Una alegria "merescuda" s'emportava ahir el vestidor del Girona. Una plantilla que s'ha "deixat la pell i més" per aconseguir la permanència, fita que s'ha aconseguit gràcies a una ratxa que el mateix Salamero definia com a "molt bona", però que tampoc l'agafava per sorpresa: "La dinàmica és molt i molt bona, però no anormal perquè si aquest equip ho ha aconseguit és perquè té la capacitat com per fer-ho. Els jugadors han treballat de valent no només ara, sinó també durant tota la temporada. El que passa és que potser no han estat del tot encertats en d'altres etapes. Ara podem dir sense embuts que hem recuperat la millor versió d'un equip que, quan s'hi posa, no té sostre".

Lligada la permanència, Salamero no vol ni pensar en qualsevol mena de relaxament en el vestidor. Queden dues jornades i els blanc-i-vermells, com a mínim el seu entrenador, tenen entre cella i cella atrapar el Guadalajara. Ho aconseguien amb la victòria d'ahir, encara que els manxecs juguen aquesta nit contra el Barcelona B: "El que faci m'importa ben poc, però no dubto de la professionalitat del filial blaugrana per encarar aquest partit. Quan van venir a Montilivi van lluitar per aconseguir la victòria i m'agradaria que fessin el mateix a Guadalajara. No ens hi va molt, però...", deixava anar l'entrenador.

Va parlar molt del grup i va destacar el bloc, però també va voler elogiar dues peces del seu engranatge. Un d'ells va ser Marcos Tébar: "Estic molt content pel partit que ha fet, sobretot perquè és un futbolista que ha estat molt discutit". També va parlar de Tortolero, a qui definia com el Robocop del Girona només un dia abans: "Ha estat incommensurable. Quan l'hem necessitat s'ha posat la granota de treball i ha recuperat la seva millor versió".

Finalment, i qüestionat per quin serà el seu futur a partir d'ara, Salamero no va voler-se mullar i va traslladar aquesta situació a la setmana vinent: "No m'he plantejat res encara. Jo ja he fet la meva feina i si el club creu convenient que m'ha de proposar alguna cosa, que no en té l'obligació, l'escoltaré sense cap problema".

Julio Velázquez (Vila-real B)

El tècnic visitant, Julio Velázquez, en va tenir prou amb una sola pregunta per desgranar les claus del partit que el seu equip acabava de perdre. L'entrenador va reconèixer que les "errades" dels seus li havien costat força cares al filial "groguet", equip que havia estat derrotat de manera "justa" per un Girona que té "molta qualitat i velocitat" en zona d'atac. Per a Velázquez, a Montilivi s'acabava de produir un encontre en el que "qualsevol de tots dos conjunts" s'hauria pogut apuntar la victòria i en el que cada equip havia estat "fidel al seu estil". També va felicitar el Girona per la salvació.