El jugador del Barcelona Gerard Piqué veu la final de Copa del Rei de divendres que ve contra l'Athletic Club "al 50 per cent" i "sense favorits". Segons el central català, el Barça haurà de treballar de valent per tombar l'equip de Marcelo Bielsa però va advertir que al vestidor blaugrana "hi ha molta il·lusió" per tancar l'etapa de Pep Guardiola a la banqueta amb un altre títol.

Sobre l'adéu de l'actual entrenador Pique va dir que serà "traumàtic" en l'àmbit personal, ja que deixarà "un buit" al Barça que, en tot cas, sabrà ocupar el seu subs?titut, Tito Vilanova. "És un molt bon canvi", va apuntar sobre la transició a la banqueta culer. "És clar que en Pep ha deixat un forat, un espai difícil de substituir. Però en Tito té la capacitat i el caràcter per aportar el que és seu, que segur que serà diferent".

En una roda de premsa a la Ciutat Esportiva on va deixar multitud de titulars i frases contundents, Piqué es va referir també a les paraules de Cristiano Ronaldo sobre que el Reial Madrid havia canviat el cicle guanyador del Barça i ara era superior al seu rival. "Canvi de cicle? Els donem el canvi de cicle! Han guanyat, el canvi de cicle per a ells, un altre títol que tenen", va ironitzar Piqué, també en comentar les declaracions del portuguès on es puntuava amb un "10" personalment, però amb un "9" el seu equip. "Això de mirar números i valorar les temporades ho heu de fer vosaltres (els periodistes), no ens toca a nosaltres. Com a equip hem fet una temporada molt bona. En moments clau, on ho guanyes tot o res, ens ha costat. Però ens posaria molt bona nota", va valorar.

Amb la mirada posada en la recta definitiva de la preparació per a la final de Copa del Rei al Vicente Calderón aquest divendres 25 de maig, l'últim partit de la temporada, el Barcelona es va entrenar ahir amb tots els seus disponibles, a l'espera de l'alta mèdica d'Alexis i Pinto. Els dos jugadors van tornar a exercitar-se amb el grup amb normalitat, igual que Thiago Alcántara, que dilluns va tornar als entrenaments després de superar un virus estomacal que l'havia mantingut apartat en les últimes sessions.

A més de tots els disponibles, el tècnic Pep Guardiola va tornar a comptar amb els del planter del filial Martín Montoya, Marc Bartra, Cristian Tello i Jonathan Dos Santos, per completar un equip que, amb vista a aquest partit davant l'Athletic, té les baixes de Dani Alves, Carles Puyol, David Villa, Andreu Fontàs i Eric Abidal.

Per la seva banda, a Bilbao, Ander Herrera va poder entrenar-se ahir a Lezama amb la resta dels seus companys, cosa que en canvi no va poder fer Ander Iturraspe, que sembla una mica més endarrerit en la recuperació d'un procés gripal que afecta tots dos jugadors.

Herrera, no obstant, va treballar amb els menys habituals i va ser Ibai Gómez qui va ocupar el seu lloc entre els titulars. La baixa d'Iturraspe va ser coberta per Borja Ekiza, en una preparació molt intensa. Bielsa ha programat un nou entrenament per aquest matí a Lezama i demà al vespre farà la darrera sessió prèvia al partit en el mateix escenari de la final, el Vicente Calderón de Madrid.