José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, va veure ampliat ahir el seu contracte amb el club blanc fins al 30 de juny del 2016. El tècnic portuguès va arribar al Bernabéu ara fa dues temporades i des de llavors ha aconeguit una Copa del Rei, una Lliga i ha assolit en dues ocasions consecutives les semifinals de la Lliga de Campions. Amb ell també ha augmentat la crispació entre els blancs i el seu etern rival, el Barça, arribant al seu punt més àlgid en el partit de Supercopa d'Espanya de l'agost passat quan va agredir Tito Vilanova posant-li un dit a l'ull.

El tècnic de Setúbal va fitxar per l'entitat que presideix Florentino Pérez el 28 de maig del 2010 procedent de l'Inter de Milà italià. Aquell dia va fer-se oficial el seu fitxatge per quatre temporades, fins al juny del 2014. Dues temporades després, ha decidit ampliar la seva relació amb el Reial Madrid fins el curs 2015/2016. Si compleix el seu contracte, Mourinho estarà sis temporades al capdavant de la primera plantilla blanca.

Serà un projecte a llarg termini. Fins al moment, l'últim entrenador que ha aguantat sis campanyes consecutives al capdavant del conjunt de Chamartín ha sigut ?Miguel Muñoz, que va dirigir el club entre el 1960 i el 1974, sumant un total de 13 anys i 4 mesos al Reial Madrid. L'actual seleccionador nacional, Vicente Del Bosque, és l'últim tècnic que ha aguantat més de dues temporades a la banqueta blanca. El tècnic de Salamanca va estar al càrrec entre els cursos 1999/2000 i 2002/2003. Per igualar-lo, Mourinho ha d'estar encara dos anys més a Madrid.