La pujada als Àngels, iniciativa que naixia del soci Pere Carmaniu i del programa Tot Rodó de Televisió de Girona ara fa unes setmanes, serà una realitat. La principal premissa perquè aquesta iniciativa es portés a terme, la permanència de l'equip a Segona A, va complir-se aquest dimarts a Montilivi, així que tots els que vulguin animar-s'hi podran pujar al santuari, ja sigui a peu, amb bicicleta o en vehicles particulars. Boadas va revelar ahir que l'ascenció al cim es produirà el diumenge 3 de juny si el Girona juga a Múrcia el dissabte abans. Si l'equip s'enfronta als murcians aquell diumenge, la pujada als Àngels se celebrarà el diumenge 10. c.r. girona

El Girona seguirà una temporada més a la Segona Divisió A i amb ell, molt probablement, ho farà Javi Salamero, un dels artífexs de la permanència. L'actual entrenador ja ha reconegut que està obert a parlar de la seva continuïtat amb el club i ahir, el president Joaquim Boadas de Quintana, reconeixia el desig del Consell de seguir comptant amb Salamero per al projecte del curs 2012/13. Tanmateix, no se sap si el rol que ocuparà l'ara tècnic serà a la banqueta de Montilivi o si, pel contrari, deixarà el seu seient a un altre per passar a treballar des dels despatxos.

Boadas reconeixia ahir que Salamero ha estat una "peça clau" en la salvació del Girona i que a ell li "agradaria que continués" a l'entitat blanc-i-vermella. Si més no, encara "no està decidit" quin serà el càrrec que l'actual entrenador ocuparà. De tot això, el club i el mateix Salamero tenen previst parlar-ne un cop "acabada la temporada" ja que ara l'objectiu de l'equip és "acabar l'any el més amunt possible en la taula classificatòria". "Ell mai ha dit que no a cap proposta nostra i esperem que així sigui una altra vegada", va afegir.

Si fa no fa, en la mateixa tessitura es troba la renovació del vestidor. Amb una desena de jugadors que acaben contracte, el club encara no s'ha posat a treballar per confeccionar la plantilla per a a temporada vinent. Boadas n'explica els motius: "Encara no hi ha res decidit. Fa només un dia que estem salvats i encara és aviat per pensar-hi. Ara els futbolistes s'han de centrar a acabar la temporada el més amunt possible i serà quan finalitzi la Lliga que ens hi posarem", argumenta el president.

El que sí que té ben clar Boadas i també tot el Consell d'Administració és que aquest proper curs el Girona disposarà d'un pressupost "més baix" que el d'aquesta temporada. "La crisi ens afecta a tots i la majoria dels clubs optaran per aquesta mesura. Farem una política econòmica molt més acurada que no pas la d'aquest any, de manera que no gastarem més del que ingressem", s'explicava el president, qui va assegurar que, a tenor d'aquesta política, seran "molt clars" a l'hora de renovar o fitxar nous futbolistes: "No els vendrem fum ni els prometrem números que després no podrem assumir. Aquest any hi ha hagut massa jugadors i això ha estat un contratemps, pel que haurem de reajustar el pressupost. Esperem que el curs vinent no tinguem un contratemps com aquest", afegia.

Si més no, Boadas aprofitava que es va parlar d'un tema com aquest per fer una crida a tota la massa social perquè contribueixi a comprar accions i assolir un capital social d'1,5 milions d'euros, xifra a la que s'hauria d'arribar el proper 15 de juny (la tercera fase de venda d'accions s'obre oficialment el dia 1) i de la qual encara s'està força lluny (s'han cobert uns 45.000 €). "La gent ha de ser conscient que, quan més tinguem, més podrem gastar per fer grans coses. A dia d'avui la quantitat venuda encara no és gaire elevada, però les accions estan molt repartides i això és molt positiu. Som conscients que cobrir tot el capital social serà complicat".