I

on Vélez va deixar Bilbao l'estiu passat per encetar una il·lusionant etapa a Segona A amb el Girona. Una esgarrifosa i salvatge entrada de Doblas al camp del Xerez li va destrossar el genoll i va posar fi a la seva primera temporada a Montilivi. D'això ja en fa set mesos i escaig i, durant tot aquest temps, Vélez no ha deixat ni un segon de treballar per recuperar-se al més aviat possible. Entre sessió i sessió també ha tingut temps de veure com el seu Athletic feia les delícies dels aficionats amb un joc espectacular i vistós que l'ha dut a les finals de la Lliga Europa i de la Copa del Rei de la mà de Marcelo Bielsa.

L'Atlètic de Madrid li va donar "un bon disgust" fa una setmana i és per això que espera amb tota la il·lusió del món la final de demà contra el Barça. Vélez confia que no es repeteixi el resultat de fa tres temporades a Mestalla (4-1) on va tenir l'oportunitat de disputar 29 minuts de partit. Vélez va entrar a la segona part juntament amb Etxeberría en el lloc de Toquero i Orbaiz amb 3-1 al marcador. "El partit estava sentenciat i el Barça estava com una moto. Es van dedicar a moure la pilota i no hi va haver res a fer", recorda el navarrès, que admet que van tenir la mala sort de topar amb "el millor Barça de la història", que l'estiu següent els tornaria a "passar per sobre" a la Supercopa. El jugador del Girona recorda amb emoció els instants previs i posteriors a la final, "el viatge amb el bus, l'arribada al camp i també la rebuda de l'afició després d'haver perdut. Va ser increïble, impressionant".

Vélez explica que durant aquesta temporada han quedat sovint amb alguns companys d'equip per a veure partits de l'Athletic com la victòria a Old Trafford davant el Manchester United. "El joc tan vistós i alegre ha fet que l'Athletic guanyés molts seguidors", diu. En aquest sentit, jugui bé o malament, el clan biscaí del vestidor del Girona sempre estarà al costat de l'Athletic. I és que a banda de Vélez, el migcampista Joseba Garmendia i el ?davanter Asier Goiria també són seguidors acèrrims de l'Athletic Club. Tots tres tenen molts números de veure junts la final de demà i vibrar amb els seus excompanys. I és que tot i que Vélez s'havia plantejat viatjar fins a Madrid a veure la final al Calderón, es ?quedarà a Girona. "La temporada no s'ha acabat encara i vull ?estar al costat dels companys", diu.

Pel que fa al partit en si, Vélez confia que els seus excompanys surtin al "cent per cent" perquè aquestes oportunitats "no arriben gaires cops". "Han fet un any increïble i després del cop de la Lliga Europa, ja toca guanyar" considera Vélez. Respecte a la polèmica de les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, Vélez creu que "cadascú és lliure d'opinar el que vulgui, tant ella com els de dins del camp" però sí que veu una autèntica "tonteria" demanar suspendre la final de Copa pels hipotètics xiulets a l'himne.

Ion Vélez va militar a l'Ahtletic del 2005 fins al 2011 amb cessions pel mig a Barakaldo, Hèrcules i Numància. L'atacant navarrès va coincidir amb Joseba Garmendia tant al filial com al primer equip i també al Numància. Garmendia va formar part del primer equip de l'Ahtletic (06-09) després de dos anys al filial. El davanter Asier Goiria de la seva banda, va jugar al Bilbao Athletic del 2002 al 2004.

Mentre el seu Athletic Club pot fer història demà, Vélez ja fa una setmana que treballa al mateix ritme que els seus companys del Girona. "Tenia la il·lusió de tornar a jugar aquesta temporada. Hauria estat bonic ara que ja estem salvats". Al gener, però, el club li va retirar la fitxa per inscriure Goiria.