El Girona FC i la Diputació tenen pràcticament tancat un acord pel qual el club de Montilivi rebrà una ajuda de 160.000 euros, tal com havien pressupostat els dirigents del club esportiu. D'aquesta manera la corporació mantindrà la mateixa ajuda que ja va aportar la temporada passada. De fet el pagament s'ha anat demorant perquè no hi havia cap compromís firmat des que es va exhaurir l'últim a finals del curs passat. El Girona llueix publicitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona als pantalons i l'any passat el va tenir com a patrocinador principal de la samarreta.

A principis d'abril el Consell d'Administració del club va moure fils per tal de parlar amb els responsables de la Diputació i saber si podrien comptar amb els 160.000 euros d'ajuda que, pensaven, els aportarien. El president Joaquim Boadas de Quintana, per exemple, assegurava al Diari de Girona del 18 d'abril que seria "ideal" rebre aquesta ajuda i des del club també es recordava que la participació del Girona a la Lliga de Futbol Professional reportava una part dels ingressos de les travesses a la Diputació. En les darreres setmanes totes les parts han accelerat els contactes i és qüestió de dies que s'oficialitzi l'entesa que permetrà ingressar 160.000 euros als comptes de Montilivi. Una ajuda gens menyspreable en aquest tram final de curs i que tant el Girona com la Diputació estudien allargar també per a temporades posteriors.

Rebaixa del pressupost

Boadas de Quintana ja advertia dimecres que la temporada que ve el pressupost es veurà reduït i que només es gastarà d'allò de què es disposi. Això no ha de voler dir, necessàriament, que les expectatives de l'equip hagin de ser més dolentes. Aquesta temporada el Girona ha tingut un pressupost de 7 milions d'euros, el 10è de la Lliga Adelante sense comptar els dos filials, i clubs amb menys diners invertits com l'Alcorcón o el Numància (5 milions) s'acabaran classificant per sobre dels blanc-i-vermells i, en el cas dels madrilenys, és molt probable que juguin la promoció d'ascens a Primera.

El Deportivo, amb un pressupost de 42 milions, ha sigut el club que més ha invertit, seguit pel Celta (13), l'Almeria (11) i el Valladolid (10,5).