El Llagostera 2012-2013 pren forma. De mica en mica, sense pressa, però l'inici de la reconstrucció de la plantilla de cares a la temporada vinent ja ha donat el seu tret de sortida. Els primers moviments ja són un fet i les primeres cares noves, així com també les primeres sortides, han vist la llum. El club blaugrana no només confirmava les baixes de David Costa i Marc Plaja, sinó que també anunciava la renovació de tres dels seus defenses i la incorporació del migcampista procedent del Mancor Alfonso Artabe.

"Artabe és un bon reforç. Un jugador jove que ens pot venir molt bé, no només a l'hora de tenir la pilota sinó també a les jugades d'estratègia. És un futbolista amb molta projecció". Oriol Alsina, l'entrenador del Llagostera, es desfeia en elogis cap al que s'ha convertit en el primer fitxatge de l'entitat blaugrana. Es tracta d'Alfonso Artabe, natural de Palma de Mallorca de 24 anys que ha militat pràcticament tota la seva carrera a l'Oviedo, però que aquest passat hivern va reforçar un Manacor que acabaria perdent la categoria. El migcampista, que també pot actuar de defensa central, era se?guit de ben a prop pel Reial Madrid, que el tenia a la seva agenda com un possible reforç per al seu filial. Finalment, però, el balear s'incorporarà al Llagostera, on hi jugarà la temporada vinent.

Renovacions i baixes

Del que acaba d'aterrar als que continuen. I és que el club llagosterenc confirmava ahir la renovació de fins a tres futbolistes de la primera plantilla. Tots ells, defenses. "Hem començat a lligar aquells jugadors que volem per a la temporada vinent. No seran els únics, ja que dilluns podríem anunciar altres ampliacions de contracte", explicava Alsina. Els jugadors en qüestió són Aimar Moratalla (4 gols en 31 partits), el veterà Óscar Álvarez i Marc Vallhonesta. Tots tres homes no només han participat en la millor temporada de la història del Llagostera, sinó que també van formar part de la plantilla que ara fa un estiu aconseguia l'ascens a la Segona Divisió B.

D'altra banda, qui no continuarà la temporada vinent són el migcampista Marc Plaja i el davanter David Costa. Tots dos futbolistes han viscut en primera persona els èxits de les darreres campanyes del Llagostera, encara que aquest últim curs han tingut fitxa del filial, participant ben poc amb el primer equip. Oriol Alsina va parlar de dos "grans jugadors i persones", encara que va subratllar la tasca de David Costa, qui precisament es casa avui: "La seva pèrdua és irreparable. Ha estat el jugador més important en aquest segon cicle d'èxits del club, des de Preferent fins a Segona B. No només ha estat rellevant dins el vestidor, sinó també a fora".

Oriol Alsina, que va confirmar que el club baixarà el pressupost per a la temporada vinent al voltant d'un 20%, va passar de puntetes novament en ser preguntat pel seu futur: "De moment s'està preparant la plantilla per a l'any vinent. Un cop estigui tot clar, veurem què és el que passa. De moment el que toca és esperar...".