Els jugadors del Barça van sumar ahir una altra victòria, aquesta vegada contra la pobresa, en un partit de futbol sala solidari en el qual es van enfrontar repartits en dos equips dirigits per Pep Guardiola i Tito Vilanova, amb motiu de la Marató per la Pobresa que organitzava TV3.

Després de la Copa del Rei i la festa posterior al Camp Nou, el Barça va guardar un últim adéu a la recambra. Una exhibició per a delectació d'una grada més jove que mai, el colofó a la temporada, l'escenificació del relleu tranquil a la banqueta blaugrana. En un Palau Sant Jordi ple de gom a gom amb més de 14.000 persones, la majoria de les quals nens, joves i famílies, els jugadors del Barça es van sacsejar de tota la pressió de la competició i van obrir les portes al bon ambient de bat a bat.

Per un costat, Pinto, de blaugrana, Xavi, Piqué, Pedro i Montoya, a les ordres de Tito, amb Bartra, Rodri i Espinosa a la banqueta. Davant seu, de taronja, Guardiola va col·locar Masip, Iniesta, Busquets, Adriano i Tello, a més de Dos Santos, Muniesa i Gustavo. Valdés i Ilie van actuar de comodins. Al final, el resultat no va tenir importància. Tot va ser espectacle des d'un bon inici.

No van ser presents a la cita solidària Messi, Macherano, Alexis, Afellay i Keita, convocats amb les seves respectives seleccions. Però sí els internacionals espanyols, abans d'incorporar-se amb ?l'absoluta per disputar l'Eurocopa. Tampoc van faltar alguns lesionats, entre ells, un ovacionat Carles Puyol.

Ritme competitiu, cap. Però motivació, ganes i humor no van faltar i això ho van agrair els espectadors. En especial Víctor Valdés. Tan aviat celebrava un gol com si fos el darrer de la seva vida, com simulava encarar-se amb els àrbitres o que s'havia lesionat. A esquena seva, va afegir un zero amb esparadrap al seu dorsal habitual. Va ser l'autèntic Messi de la festa. El van acompanyar Piqué, amb els seus espectaculars gestos tècnics, o Busquets, qui va mostrar la seva murrieria habitual en robar una samarreta de l'equip contrari i marcar un gol entre la badada general.

Pep Guardiola no podia reprimir una enorme somriure, sobretot quan l'afició va corejar el seu nom o van demanar que els dos tècnics saltessin a jugar. Al final, amb un 8-8 al marcador, el Barça de Pep va vèncer en els penals el de Tito. Va ser l'últim títol de la temporada, ahir solidari. I com a punt final, la sardana triomfal de sempre entre tots els jugadors, el símbol de la triomfal era de Pep Guardiola.

El partit d'ahir també va servir per estrenar les equipacions que vestiran la propera temporada els jugadors de l'empordanès Tito Vilanova.