La selecció espanyola disputa aquest vespre a Berna el segon dels tres amistosos previs a l'Eurocopa 2012, davant la combativa Corea del Sud. Fernando Torres i Juan Mata, campions d'Europa amb el Chelsea, seran les grans novetats a l'equip, que no obstant això encara no pot disposar dels internacionals de Barcelona i Athletic (arribaran l'1 de juny). Del Bosque fa dies que assaja variacions tàctiques, mentre que Torres té l'oportunitat de silenciar les crítiques per la seva convocatòria abans que la de Soldado.

No seria d'estranyar veure jugar encara avui alguns dels descartats pel seleccionador. Sobretot per agraïment i perquè sumin una internacionalitat més en el seu currículum després de viure 48 hores dures un cop van saber que no estaven entre els elegits per a l'Eurocopa 2012. El cas més especial és el de Soldado, que si ho vola tindrà minuts en el segon temps. Beñat o Bruno fins i tot poden entrar a l'onze inicial.

El gran objectiu d'avui per a Del Bosque és veure com encaixen a l'equip els tres jugadors que brillen a Anglaterra. Són David Silva i Mata en segona línia, amb Fernando Torres com a rematador. En defensa podria jugar Sergio Ramos, i després de confirmar-se l'entrada de Juanfran per a l'Eurocopa, recuperarà el seu lloc de titular en el lateral dret Arbeloa.

Espanya i Corea del Sud han creuat els seus camins quatre cops, amb dos triomfs per a la "Roja" i dos empats. El precedent més dolorós va arribar en els quarts de final del Mundial 2002, quan la selecció dirigida per Camacho va ser eliminada als penals després d'empatar-hi a zero. L'egipci Al Ghandur, que va anul·lar un gol legal a Morientes, va fer un polèmic arbitratge.