La Lliga 2012-2013 començarà el cap de setmana del 18 i el 19 d'agost, segons l'acord a què van arribar ahir les juntes de Primera i Segona A de la Lliga de Futbol Professional (LFP), i acabarà el cap de setmana del 9 de juny a la divisió de plata i set dies abans a Primera. El president Joaquim Boadas i la director general del Girona, Kat Gorska van representar el club de Montilivi a Madrid i van votar a favor de les dates que al final van acabar-se aprovant per majoria.

La fase regular del campionat de Segona A començarà el mateix dia que la de Primera Divisió, el cap de setmana del 18/19 d'agost però acabarà el diumenge 9 de juny. A continuació tindran lloc les eliminatòries d'ascens (play-off), fixades per a dimecres 12, diumenge 16, dimecres 19 i diumenge 23 de juny. A Segona A, de la mateixa manera que en campanyes precedents, no s'aturarà la competició en les dates oficials de la FIFA al calendari internacional. Un dels canvis respecte a aquesta temporada és que en la propera no hi haurà cap jornada que es disputi entre setmana. En canvi, a Primera Divisió s'estableix una jornada en dimecres (jornada 37, 29 de maig de 2013), llevat que no hi hagi cap equip espanyol a la final de la Lliga de Campions, fixada per al dissabte dia 25 de maig a Wembley. En aquest cas passaria a disputar-se diumenge dia 26 de maig.

Final de temporada

El final de temporada a Primera serà dissabte dia 1 de juny de 2013, en compliment dels terminis establerts per la FIFA per a la cessió de jugadors a la selecció espanyola per a la seva participació a la Copa Confederacions, que es disputarà del 15 al 30 del mateix mes al Brasil. El calendari preveu que la final de la Copa del Rei es disputi el dimecres 8 de maig de 2013.

En el supòsit que la Federació Espanyola de Futbol desestimi aquesta data per a la final del torneig de Copa, s'ha plantejat endarrerir-la a dissabte 18 de maig. La Lliga es va pronunciar a favor que la final de Copa es jugui en dimecres en lloc de dissabte, que és la preferència de la RFEF. El canvi en la data de la final copera afectaria la disputa de les jornades 36 de Primera i 39 de Segona A, que passarien a disputar-se el 19 de maig.

El calendari facilitat ahir per la Lliga, preveu els compromisos de la selecció a la classificació pel Mundial 2014 i els partits amistosos. El 15 d'agost contra Puerto Rico, el 14 de novembre i el 6 de febrer són les dates dels amistosos. Espanya jugarà el seu primer partit de classifiació a Geòrgia l'11 de setembre. El segon partit serà el 12 d'octubre a Bielorússia i quatre dies després, el 16, rebrà França. Al mes de març el combinat espa?nyol jugarà contra Finlàndia (dia 22) i contra França (dia 26).

D'altra banda el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, va aprofitar la reunió d'ahir per explicar als presidents dels clubs de Primera i Segona A el protocol pel control del deute i reducció dels pagaments pendents amb Hisenda.