Javi Salamero no seguirà al Girona la propera temporada. O almenys així estan les coses a dia d'avui, després que ahir les negociacions per renovar-lo fessin un gir de 180 graus. Quan tot semblava que no hi hauria d'haver problemes per convertir l'artífex del miracle de la permanència en el nou mànager general, una cosa així com el "Ferguson de Montilivi", al vespre va transcendir que Salamero donava per trencades les negociacions. El sou i la clàusula d'indemnització que hauria de rebre el preparador, a qui havien ofert ser el coordinador de l'àrea esportiva amb un contracte de llarga durada, són ara mateix els grans obstacles que separen les dues parts. El tècnic es dóna per "alliberat per negociar amb qui vulgui" i no amaga que se sent "desencantat i decebut"; el Girona, per la seva banda, en boca del president, Joaquim Boadas de Quintana, veu encara la situació reconduible en les properes hores.

Les dues parts havien accelerat ahir molt les negociacions. Al matí hi va haver una primera reunió a Montilivi, en la qual Salamero va tractar amb la directora general, Kat Gorska, i el director de MRA Bartomeu Jofre. D'allà en va sortir el compromís pel qual el club li fes una oferta per escrit, que el tècnic va rebre en una nova trobada al vespre en la qual també hi va participar Boadas. Salamero es mostrava contrariat perquè segons ell "al matí m'havien presentat una cosa i a la tarda tot era diferent" i va deixar clar que "jo ho he posat tot de la meva part i em sento infravalorat". Així va afegir que "sota les condicions que m'ofereixen no continuaré al Girona perquè no he d'estar sotmès a un risc i neguit continu".

El principal problema és ara mateix el sou que ha de percebre Salamero i una polèmica clàusula d'indemnització en cas que el fessin fora. La voluntat del tècnic era recuperar les condicions que tenia al club en el moment de ser despatxat el setembre del 2010, precisament quan va arribar l'actual propietat. Li quedava un any de contracte i ell reclama que li paguin aquells diners. El preparador tampoc està d'acord amb la clàusula d'indemnització en cas d'acomiadament: "em podrien rescindir de franc al segon dia i portar qualsevol altre. M'han fet una oferta perquè digui que no". Salamero va revelar que no ha cobrat pels 12 partits que ha dirigit aquesta temporada i que han acabat salvant l'equip del descens: "he estat aquí de manera desinteressada des del primer dia i no ho tornaré a fer".

El president, Joaquim Boadas, considera, per la seva banda, "massa definitiu" donar per trencades les negociacions i va revelar que han proposat a Salamero que faci "una contraoferta". "Els problemes són dos aspectes econòmics. El pressupost que el Girona vol destinar a l'àrea esportiva és un, i no podem acceptar tot el que se'ns demani i més després de l'experiència que vam tenir amb Xavi Julià. No som un club ric i els nostres números han de ser assumibles". No hi ha prevista, de moment, cap més reunió. Després del trencament també està a l'aire la renovació del segon entrenador, Rubi.