Tothom ho donava per fet però, en els temps que corren, faltava la confirmació oficial i aquesta va arribar ahir: l'Uni Girona seguirà a la Lliga Femenina una temporada més després que durant la reunió a tres bandes que ahir a la tarda van mantenir club, Diputació i Ajuntament la corporació supramunicipal es comprometés a tornar a avalar l'entitat, tal i com exigeix la Federació Espanyola. Seran 70.000 euros que el club ja tindrà a la seva disposició aquest matí per tal de formalitzar la inscripció. Hi ha temps fins demà al migdia.

La trobada amb el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, i la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Isabel Muradàs, va servir també per parlar de les aportacions que podran fer les administracions de cara a la nova temporada. Com ja s'esperaven els responsables de l'Uni hi haurà retallada dins del context de crisi generalitzada que hi ha al país, però encara s'han d'acabar de perfilar els números.

El bàsquet femení d'elit a Girona no perilla, però a pesar d'això a l'Uni encara continuen mostrant-se preocupats pel dèficit de 100.000 euros que arrosseguen (bàsicament generat la temporada passada) i per la falta de patrocinador. Malgrat que el president Llorenç Biargé manté contactes amb el Girona FC per continuar el projecte Tots Som Girona, una possible entesa passaria per un acord econòmic molt inferior que el que hi havia fins ara sobre la taula. Abans de començar a planificar la plantilla, a l'Uni volen arrodonir definitivament el pressupost, acotat al màxim en les despeses.

El director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, explicava a la sortida de la reunió que "les institucions, com sempre, s'han mostrat molt receptives, ens han donat molts d'ànims, i han lloat la nostra feina, però continuem sense resoldre el tema del dèficit, que ens preocupa molt". En tot cas Puig va confirmar que l'equip s'inscriuria a la Lliga Femenina, tot i que advertia que la situació econòmica obligarà a construir una plantilla menys ambiciosa que la de les últimes temporades. En l'ultim exercici l'Uni va quedar tercer, només superat per Ros Casares i Perfumerias Avenida, i va fer-se amb una plaça per jugar l'Eurolliga, a la qual ha hagut de renunciar per falta de diners. El club tampoc tindrà el filial a Lliga Femenina 2 "i ens sap molt greu perquè enteniem que era necessari", deia ahir Pere Puig, també per culpa de la manca de finançament.

La Federació, teòricament, tanca el termini per inscriure's a la Lliga Femenina (i a la resta de categories que organitza) demà al migdia. En la màxima competició de bàsquet ja se sap que no hi seran Ros Casares, Celta i Sòller, que aquest estiu s'han vist abocats a la desaparició per culpa de la crisi econòmica.

El drama de la LEB Or

Els problemes econòmics assetgen també la LEB Or, la segona categoria del bàsquet masculí espanyol. A Girona ja se sap que, si no hi ha un miracle d'última hora, el Sant Josep renunciarà a la seva plaça, el mateix que ja va fer dimarts el Tarragona. El club, després de veure que les institucions els retallaven l'ajuda, es va veure abocat a fer el pas i el seu futur passa, com a molt, per la Lliga EBA. El Lleó havia de decidir el seu futur anit, en una junta d'accionistes, tot i que res feia pensar que canviessin d'idea: renunciar a jugar a Or i Plata i començar gairebé de zero. A Lleida es manté la incertesa, igual com a Menorca i Càceres.

A la Lliga ACB també hi ha clubs afectats pels problemes econòmics. El que pitjor ho està passant és l'Alacant, que busca a la desesperada 700.000 euros per poder planificar la temporada a la màxima categoria. Ahir el president del club va revelar que si no troben la viabilitat necessària per sortir a l'ACB vendran la plaça al Canaries de LEB Or, que no va pujar en no poder pagar el cannon exigit per l'ACB i que ho tindria més assequible adquirint l'Alacant.