El nedador gironí Miquel Suñer va entrar ahir en el grup d'elit de la natació de llarga distància a mar obert amb la conquesta de la Triple Corona. Suñer ja havia aconseguit en els dos últims estius creuar el canal de la Mànega i fer la volta a l'Illa de Manhattan i ahir va completar el seu repte a Califòrnia travessant el canal de Catalina. El gironí va completar la travessia, uns 35 quilòmetres, en vuit hores, 11 minuts i 30 segons de natació en solitari i sense neopré. Miquel Suñer és tot just el 53è nedador de la història i el primer català que assoleix completar la Triple Corona.

Aquest repte és un dels guardons més importants de la natació a mar obert que distingeix aquelles persones que han superat 3 de les travessies d'ultraresistència més prestigioses del món de manera reglamentària: sense neoprè i amb un jutge que ho certifica.

Suñer es va llançar a l'aigua ahir al matí (poc després de la mitjanit a Califòrnia) a Emerald Bay a l'Illa de Santa Catalina i va arribar al Cap de Palos Verdes a Los Àngeles poc més de vuit hores després. El gironí, que va fer prop de 22.600 braçades durant el repte i va nedar una temperatura mitjana de l'aigua de 17ºC, va aconseguir el quart millor temps de la història de la competició.

La sortida del sol, al voltant de les sis del matí, va ajudar anímicament un Miquel Suñer que havia d'afrontar els darrers 6 quilòmetres, que eren els més complexos a causa d'un corrent d'aigua freda que va fer baixar la temperatura de l'aigua fins als 15 graus. Durant la travessia el nedador del GEiEG va tenir la mar en calma i el fet d'assolir el repte a les primeres hores del matí va evitar que el ?nedador es trobés amb els vents més forts que bufen prop de la costa californiana.

Durant tot el recorregut, Suñer va estar acompanyat per una barca de suport amb un jutge que certificava la prova i el seu equip (Bernat-Carles Serdà i Lluís Sunyer), que eren els encarregats de vetllar, de manera constant, pel seu estat de salut i controlar el seu rendiment. Durant les hores que va durar la travessia, el nedador no va poder tocar, en cap moment, l'embarcació que l'acompanyava i ?només es va permetre l'avituallament periòdic per mantenir la correcta hidratació del cos i evitar hipotèrmies, ja que nedava sense neoprè. Així mateix, l'equip de suport va fer torns d'observació i de guiatge amb un kaiak per vetllar per la seva seguretat i per controlar la possible presència de fauna marina adversa.