Ara fa tot just un any, mirar el calendari de Lliga feia por. Molta por. El Girona encarava un tram inicial temible amb adversaris de la magnitud del Celta de Vigo, Elx, Almeria i Valladolid, entre d'altres. Llavors, els blanc-i-vermells van acusar encadenar tants duels d'alçada, quelcom que aquesta temporada han pogut evitar. Sobretot pel que fa a l'inici de curs, quan els espera un calendari més assequible. Si més no, sobre el paper i a tenor del sorteig que ahir celebrava la Reial Federació Espanyola de Futbol, organisme que va decidir que els de Montilivi comencessin la temporada oficial a casa. El Sabadell de Lluís Carreras serà el primer rival.

Hi haurà derbi per començar. El Girona de Rubi obrirà foc davant la seva afició contra l'equip arlequinat, un dels conjunts que més està animant el mercat de fitxatges en el que portem d'estiu. El Sabadell, quart per la cua la passada temporada i salvat gràcies al descens del Vila-real que va arrossegar el seu filial a Segona B, no vol patir tant com fa un any, així que no ha trigat gens en moure el mercat a la recerca de totes les peces que siguin necessàries per construir un equip amb cara i ulls que doni guerra. Els de Lluís Carreras han incorporat ja el porter Nauzet (Mirandés), el defensa Espasandín (Montañeros), els migcampistes Llorente (Vila-real B) i Collantes (Cartagena); i els davanters Aníbal (Guadalajara) i Gato (Alcoià).

El Guadalajara (a domicili) i la Ponferradina (de nou a casa) seran els següents adversaris, fet que dibuixa un panorama més optimista en aquest tram inicial de calendari que no pas fa un any. Així mateix ho reconeixia ahir el secretari tècnic del club blanc-i-vermell Sergi Raset, en assegurar que el Girona té un "bon calendari", encara que "tots els equips et poden posar les coses difícils". Per a Raset, "és evident que en una categoria com aquesta totes les jornades són complicades, però els tres primers adversaris que ens ?trobarem no són candidats a pujar a Primera ni tenen tanta entitat, sinó que són del nostre nivell".

Aquest curs, els "grans" de torn que es creuaran en el camí dels gironins seran l'Sporting de Gijón, el Vila-real i el Racing de Santander d'Albert Dorca. Tots tres conjunts visitaran l'estadi de Montilivi en la primera volta. Els primers a fer-ho seran els asturians, que s'enfrontaran als homes de Rubi en la setena jornada (30 de setembre); més tard visitaran l'estadi els càntabres (11 de novembre, en la jornada 11), mentre que el Vila-real de Marcos Senna i companyia serà l'últim rival de l'any 2012 (16 de desembre). Per tant, el Girona haurà d'esperar a la segona meitat del calendari per visitar estadis mítics com El Molinón, El Sardinero i El Madrigal; camps que encara no ha trepitjat en les quatre temporades consecutives en què ha militat a la Segona Divisió A.

Tot i el descens la passada temporada del Nàstic de Tarragona, el del Sabadell no serà l'únic duel català que protagonitzarà el Girona. També es veurà les cares, un any més, amb el Barça B, encara que haurà d'esperar fins a la jornada 19 per jugar-hi. El primer partit serà al Miniestadi, abans del parèntesi nadalenc.

D'altra banda, aquest any no hi haurà el morbo d'haver-se d'enfrontar al Múrcia en l'última jornada de Lliga, ja que serà el Madrid Castella, nouvingut a la categoria, el darrer adversari del curs. L'últim capítol s'escriurà a Montilivi.