Cauen en comptagotes, però cauen. Després d'Isaac Becerra (Madrid Castilla), Eloi Amagat (Llagostera) i Chus Herrero (Cartagena), el Girona va anunciar la quarta incorporació d'aquest mercat estival. Es tracta del jove atacant canari Ariday Cabrera, procedent del Mallorca B; un futbolista que vestirà la samarreta blanc-i-vermella les dues properes temporades i que ve de realitzar una notable campanya amb el filial balear a la Segona B.

Als seus 23 anys (en complirà 24 aquest proper mes de setembre), l'extrem dretà va forjar-se com a futbolista a les categories inferiors de l'Universidad de Las Palmas, equip amb el qual va debutar a la Segona B el curs 2006/2007. Allà s'hi va estar durant quatre temporades, abans de canviar d'aires. El seu excel·lent rendiment havia despertat l'interès de clubs com el Sevilla i el Vila-real, però finalment va decidir acceptar la proposta del Mallorca, on ha defensat els colors del seu filial els dos últims anys. Aquest darrer curs, Ariday ha signat uns bons números, ja que en els 26 partits que ha disputat ha marcat un total de 7 gols.

Extrem dretà habilidós i d'una depurada tècnica, el canari sol jugar per fora, encara que també pot actuar com a davanter, el que li dóna força polivalència a la zona d'atac blanc-i-vermella. Ariday, que encara no s'exercitarà avui a les ordres dels seus nous companys, està previst que arribi a Girona dissabte, quan serà presentat i es posarà a les ordres de Rubi i Xabi Gil.

Un dels punts negatius en la carrera esportiva de l'atacant és que la temporada anterior va patir una ruptura del lligament extern del turmell esquerre que el va tenir de baixa durant tres mesos. Malgrat aquest contratemps, el Mallorca estava disposat a renovar-lo i fer-lo participar en la pretemporada del primer equip. Tanmateix, com que Ariday no sabia del tot segur que comptaria per a Joaquín Caparrós, ha preferit no ampliar el seu vincle amb el Mallorca i buscar altres propostes que li obrissin la porta de la Segona A.

L'interès per Hiroshi

El fitxatge d'Ariday no tanca, ni de bon tros, la porta a noves incorporacions en la zona d'atac, ja que la secretaria tècnica gironina continua rastrejant el mercat a la recerca d'un davanter. Sergi Raset reconeixia ahir, en aquest aspecte, que l'atacant del Sevilla Atlètic Ibusuki Hiroshi era una "opció interessant", encara que el club és a l'espera del que passi amb Ferran Corominas. "Hem de veure si Coro segueix o no, encara que creiem que la posició està bastant coberta", afegia Raset respecte a això. Un dels equips més interessats en el banyolí és l'Almeria, on ahir a la tarda diversos mitjans donaven per fet el seu fitxatge.

El secretari tècnic també va parlar d'un dels jugadors que més sona en els darrers dies, el lleidatà Jesús Imaz, reconeixent que el Girona no té la intenció de pagar traspàs per portar-lo a l'estadi de Montilivi.