"Quan l'hi expliqui al meu pare que he fet una paret amb ell i he acabat marcant no s'ho creurà". Així de refet se n'anava un de la trentena de participants del Campus del Farners després que ahir els visités el prometedor extrem del FC Barcelona i referent de la selecció espanyola sub19 campiona d'Europa, Gerard Deulofeu. En els darrers dies ha acaparat portades i ha estat motiu de comentari en totes les tertúlies esportives. La seva progressió no s'atura i la seva brillant actuació a l'Europeu d'Estònia ha fet que molts el vegin ja al costat dels Leo Messi, Xavi Hernández o Andrés Iniesta al primer equip. Tito Vilanova, tanmateix, es va encarregar dimarts de rebaixar una mica l'eufòria al voltant de la figura de Deulofeu. "El seu lloc és al Barça B", va dir d'ell l'entrenador de Bellcaire. Sigui com sigui, ningú li traurà al jove jugador de Riudarenes la il·lusió de fer el salt al primer equip al més aviat possible. És el seu objectiu d'aquesta temporada i així els va fer saber a la mainada del campus colomenc. Deulofeu els va reconèixer que té clar que començarà al Barça B però que sospira per veure si Vilanova li dóna alguna oportunitat.

Preguntes i autògrafs

Any rere any, el campus del Farners acostuma tenir de convidats jugadors destacats del futbol vinculats amb Santa Coloma o les comarques gironines. Aquesta temporada han passat per les estades el lateral silenc Albert Dalmau (València Mestalla) i el flamant director esportiu del Llagostera, Javi Salamero però ahir, per sorpresa els nens es van trobar amb l'home del moment, Gerard Deulofeu. "Ja vam veure la final contra Grècia. Vau quedar 1-0 i vas fer l'assistència del gol", li recordaven. Tímid però accessible, no va tenir cap no per a la mainada i els va signar a tots i cadascun la samarreta. Després, els monitors van muntar dues porteries en mig camp i van preparar un partidet improvisat en el qual Deulofeu va fer un parell o tres de bicicletes i va deixar que els protagonistes fossin els nens.

L'Eurocopa sub19 i el debut amb el primer equip la temporada passada contra el Mallorca van ser els temes principals de què van parlar Deulofeu amb la canalla. El de Riudarenes els va reconèixer que en els dos partits que ha jugat amb el primer equip, contra el Mallorca a la Lliga i davant el Bate Borisov a la Champions, havia estat molt nerviós i que Guardiola, abans d'entrar al camp només li havia dit que estigués tranquil i que fes el que sabia fer. Sobre les vivències, poques encara, amb els cracs del primer equip, l'extrem va explicar que els jugadors fets a la Masia com Puyol l'han ajudat molt i el fan sentir com un més al vestidor.

Dilluns vinent, Deulofeu se'n torna cap a Barcelona per incorporar-se als entrenaments amb el filial blaugrana amb vistes a preparar el començament de la temporada a Segona A. Amb només 18 anys -tercer any de juvenil-, encetarà la seva segona temporada amb el Barça B amb un ull al primer equip. Vilanova demana paciència. Deulofeu intentarà convèncer-lo que no cal esperar tant a còpia de bicicletes, canvis de ritme i gols, les seves especialitats. Mentrestant, els nanos del Farners seguiran gaudint jugant i qui sap si d'aquí a uns anys recordaran que un dels millors jugadors del Barça va jugar una estona amb ells i els va confessar quatre secrets i un consell: "Feu cas sempre als monitors i entrenadors".