L'atleta de Lloret de Mar Àngel Mullera, seleccionat en 3.000 metres obstacles per als Jocs de Londres, va ser apartat ahir de l'equip olímpic espanyol pel Comitè Tècnic de la Federació Espanyola, després de les revelacions sobre presumptes pràctiques de dopatge, i el seu lloc serà ocupat per Sebastián Martos, de Jaén, que figurava com a reserva. Mullera no ha donat positiu en cap dels set controls antidopatge que ha passat aquest últim any, però la pressió mediàtica sobre la Federació Espanyola després que el diari As publiqués uns correus electrònics parlant sobre productes dopants entre el lloretenc i un anònim guru de la preparació esportiva.

Dijous al matí la Federació Espanyola semblava que no estava disposada a actuar contra Mullera, feia mesos que coneixia aquests correus electrònics que qualificava de «paper mullat», però la pressió del secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, sobre l´etern president federatiu, José María Odriozola, va acabar provocant un canvi de plans. I de manera molt perjudicial per a Àngel Mullera

El Comitè Tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme, òrgan encarregat de formar la selecció, va decidir ahir retirar Mullera de l'equip, amb independència de l'expedient disciplinari, acompanyat de suspensió cautelar, que pugui incoar-li.«La Federació Espanyola, per decisió del seu Comitè Tècnic, una vegada consultats el CSD i el COE, i estudiades les ­circums­tàncies que concorren en relació amb la selecció de l'atleta ¡ngel Mullera, dins de l'Equip Espanyol d'Atletisme que participarà en els pròxims Jocs de Londres, ha decidit substituir-lo per Sebastián Martos, també en possessió de la mínima A de participació en la citada competició», detalla el comunicat federatiu d´ahir al migdia.

«Aquesta decisió», afegeix, «és independent de la possible incoació d'un expedient disciplinari, acompanyat de suspensió cautelar, per presumpta falta contemplada en el nostre Reglament Antidopatge, que el Comitè de Disciplina Esportiva de l'RFEA està avaluant si és procedent dur-lo a terme en aquests moments». Mullera havia viatjat dijous a Madrid per donar explicacions sobre l'assumpte davant la Federació Espanyola i el Consell Superior d'Esports (CSD), però les seves paraules, ni el fet que hores abans hagués declarat voluntariàment en uan comissaria de policia, van fer canviar d´opinió als dos organismes. I això que els respectius gabinets jurídics dels dos donaven per insuficients a nivell legal l´aportació dels correus electrònics.

La rapidesa amb que l´entorn dels principals organismes de l´esports espanyol ha condemnat Mullera contrasta amb el suport rebut per l´atleta a Lloret. Aquesta tarda, partir de les sis, està prevista un concentració davant de l´Ajuntament de la població per «donar suport públicament al nostre atleta, que ha estat acusat injustament sense proves coherents ni factibles i visiblement manipulades». L´entorn lloretenc de Mullera no es creu la versió dels correus electrònics i parla obertament de «manipulació». Segons els organitzadors en la convocatòria està prevista la presència d´esportistes locals com el jugador d´hoquei Jordi Carbó o el pilot de les DTM Miquel Molina. El blaugrana Marc Muniesa no està confirmat.