El ministre d'Educació, Cultura i Esport del govern espanyol, José Ignacio Wert, ha rebutjat de nou aquest divendres la possibilitat que les seleccions catalans puguin competir internacionalment amb totes les garanties. En declaracions a l'ACN en motiu de les Olimpíades a Londres, Wert ha dit que les seleccions catalanes "poden tenir el seu espai" i "són perfectament compatibles" només "en la mesura que ho senyalen els reglaments". És a dir, si no competeixen amb Espanya. El ministre ha admès "la importantíssima aportació catalana als últims èxits d'Espanya" i ha assegurat que un altre dels grans èxits esportius catalans, Barcelona '92, ha de servir per "projectar la capacitat de Madrid 2020".

L'esport català contribueix a l'èxit d'Espanya i ho ha de seguir fent. Aquesta és la tesi del ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que aquest divendres ha assegurat a l'ACN des de Londres que les seleccions catalanes només "poden tenir el seu espai" i ser "compatibles" amb les espanyoles si no en són rivals.

Wert ha destacat "la importantíssima aportació catalana als últims èxits d'Espanya" així com també el fet que a Londres 2012 "hi haurà un abanderat català, Pau Gasol, que portarà la bandera espanyola a l'estadi olímpic". "Tots els espanyols estem orgullosos de la contribució catalana a les seleccions espanyoles", ha defensat el ministre, que considera que grans esdeveniments com l'Eurocopa o les Olimpíades "fomenten l'esperit d'unitat, el sentit de la solidaritat i l'esforç compartit" d'Espanya.

El ministre del PP ha assegurat que un altre dels grans èxits esportius catalans, les Olimpíades de Barcelona '92 també serveix per millorar les possibilitats de la candidatura de Madrid 2020. Pel ministre, els Jocs van deixar "un llegat que va molt més enllà de Barcelona" i que és, segons ell, "que la capacitat d'organitzar els que es van considerar els millors Jocs de la historia" la tenia "Espanya". José Ignacio Wert ha assegurat que en motiu del 20è aniversari dels Jocs de Barcelona, Madrid 2020 s'ha "d'enfortir d'aquell record i de tot el material que va deixar aquell episodi" per "projectar la candidatura".

Segons Wert, i tot i la greu crisi econòmica que pateix l'Estat espanyol, Madrid pot aconseguir els Jocs. "Tinc esperances raonablement fonamentades, esperances que es basen no només en l'optimisme i la voluntat, sinó també en el realisme i la intel·ligència", ha assegurat.