Delgado continua fent passes endavant en la seva desvinculació del Girona. Avui, 31 de juliol, tots els clubs de la Lliga de Futbol Professional arribaven a la data límit per pagar els deutes amb els jugadors i exjugadors que els ?haguessin denunciat, a través de l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols), si volen evitar un descens administratiu a Segona Divisió B. El Girona acumulava denúncies en contra per valor de 460.000 euros, tant amb gent tant de l'actual plantilla com amb jugadors que ja són fora de Montilivi, i per això feia setmanes que anava negociant amb els implicats diverses formes de pagament. Arribant a la data límit, i amb Josep Delgado negociant la venda de les seves accions, es va parlar de la possibilitat que els futurs nous propietaris avancessin els diners per pagar, però finalment ha estat el mateix empresari de Sarrià, des d'un lloc desconegut, atès que segueix amb una ordre de recerca internacional per part de la Interpol, el que hauria assumit personalment el pagament dels 460.000 euros. El pacte seria clar: Delgado assumeix les denúncies a l'AFE, un venciment que no es podia demorar més, i els nous propietaris ja s'encarregaran de donar estabilitat econòmica al Girona a mitjà termini.

A Montilivi ahir es tenia molt clar que el canvi de propietaris, l'operació es podria tancar i fer oficial en els propers dies, servirà per assegurar més la sostenibilitat econòmica d'un projecte que, en els últims anys, ha reposat exclusivament en els diners que hi posava Josep Delgado. En aquest sentit, l'empresari de Sarrià marxarà tal com va entrar. És a dir, amb una forta injecció de diners que serviran per evitar el descens administratiu. El club va confirmar al vespre a través d'un comunicat que havien quedat resoltes "totes" les denúncies per pagaments pendents presentades per diversos jugadors a l'AFE. La nota pública també deia que aquest fet assegurava la continuïtat "en l'aspecte administratiu" del club a la Lliga de Futbol Professional.

La decisió de Josep Delgado de deixar el Girona és ferma. La majoria accionarial de la SAE canviarà de mans en els propers dies, però la voluntat dels nous accionistes no és fer cap "revolució". Es parla de termes com "transició tranquil·la" i es volen evitar ruptures i els buits de poder que han ocorregut en altres moments de canvi a Montilivi. Els responsables esportius del projecte, tant el director esportiu Sergi Raset com l'entrenador Joan Francesc Ferrer, Rubi, seguiran en els seus llocs i l'equip afrontarà la temporada amb la mateixa planificació. De fet Raset i Rubi continuen sents els únics encarregats de fitxar un migcentre defensiu i de tenir "a punt" un nou davanter per si Coro se'n va.

El mateix que val per la parcel·la esportiva serveix per als executius del club. Kat Gorska va arribar al Girona de la mà de Delgado procedent de la seva empresa, MRA, i no en sortirà al mateix temps. Els nous propietaris comptarien amb Gorska per dirigir aquesta primera etapa de transició i el mateix succeix amb la major part del treballadors de les àrees comercials, administratives, financeres...