"És genial! Estic molt content. M'ho havia guanyat a les pistes i ara també als despatxos". Molt alegre, parlant ràpid i amb la il·lusió desbordant les seves paraules Àngel Mullera despenjava ahir el mòbil des d'un dels aeroports de Londres. Divendres hi tornarà per competir, en les sèries de classificació dels 3.000 metres obstacles, gràcies al fet que ahir, precisament a la capital anglesa, una vista del TAS (Tribunal d'Arbitratge de l'Esport), va acceptar la reclamació dels seus advocats. El reconegut tribunal internacional ho té molt clar: Mullera no ha donat positiu en cap control antidopatge i, per tant, no pot rebre cap sanció. Els organismes espanyols asseguraven que no es tractava de cap sanció sinó, que simplement, havia estat exclòs de la selecció olímpica per motius tècnics en entendre, que la seva "presència podria alterar l'ànim de la resta d'atletes". Argument que el TAS, a instàncies dels advocats de Mullera, Marc Prat i Alfonso Gómez Acevedo de Baker &McKenzie no va acceptar: "Només et poden deixar fora en l'aspecte tècnic per una baixa forma o una lesió i aquest no és el cas", apuntava Mullera que, a sobre, tenia clar que "la meva presència no portarà cap malestar a la selecció perquè estic en contacte amb atletes importants i em donen el seu suport".

Àngel Mullera va saber la notícia ahir a mitja tarda, quan va acabar la vista del TAS a Londres, però va haver de tornar cap aquí, "no tenia tot el necessari per competir, i entre avui i demà agafarà un nou avió per córrer les sèries prèvies dels 3.000 metres obstacles. "Estic bé, no he deixat d'entrenar-me aquestes dues setmanes. Em sento fort i ho demostraré".

Arribats a aquest punt ja no hi volta de full. Mullera competirà i serà, com estava previst des de bon principi, el sisè gironí olímpic als Jocs de de Londres 2012. "El COI mai va acceptar la meva expulsió de l'equip, la Federació Espanyola els hi va enviar per carta el dia 23, però mai he deixat d'estar inscrit", diu Mullera que, en veritat, oficialment per als organismes internacionals mai ha estat rellevat de l'equip per l'andalús Sebastian Martos. Aquest canvi només s'havia fet a dins de la Federació Espanyola a instàncies del CSD i del mateix secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal. Mullera és conscient que determinat sector de l'opinió mediàtica madrilenya estarà en la seva contra, però no està preocupat. "Jo l'únic que vull és que em cregui i em doni suport la gent que m'estima".

I entre aquesta altra gent que no li té un gran afecte, José Luis de Carlos, director general de la Federació Espanyola, que ahir al vespre va declarar a l'agència EFE que "rebut un correu electrònic del TAS pel qual no ens autoritza a substituir Mullera per Sebastián Martos, però no tenim els arguments. Caldrà estudiar-ho amb els advocats per veure quines conseqüències té". De Carlos va recordar sobre Mullera que "nosaltres no l'hem suspès i pot competir lliurement. caldrà estudiar la resolució amb els advocats i tindrem una reunió amb el Comitè Olímpic Espanyol i el Consell Superior d'Esports per estudiar el procediment".

Els problemes de Mullera varen començar fa pocs dies, a només una setmana de l'inici dels Jocs, quan el diari esportiu madrileny As va publicar un mails, presumptament de l'atleta de Lloret, on feia preguntes sobre tècniques de dopatge a un especialista en rendiment esportiu. Ahir Mullera continuava traient veracitat a la informació periodística. "La Federació fa mesos que tenia aquests mails i saben que són molt fàcilment manipulables", apunta un Mullera que, però, té el punt fort de la seva defensa en un altre argument. "He passat set controls antidopatge aquest any, tots amb resultat negatiu".