Josep Delgado ultima la venda de gran part de les seves accions del Girona. Això ja no és cap sorpresa per ningú des de fa dies però ara ja no hi ha marxa enrere i, tal com va confirmar ahir el president del club Joaquim Boadas de Quintana, les novetats en el Consell d'Administració de l'entitat de Montilivi es resoldran de manera oficial abans del proper 17 d'agost. Just abans de l'inici de la lliga, amb una assemblea d'accionistes en la qual l'empresari de Sarrià deixarà de ser, a través de les diferents empreses que controla, el propierari del club. "Estem negociant la venda de la part majoritària de les accions, perquè el club necessita l'arribada de nous inversors que li permetran seguir creixent", va dir ahir Boadas de Quintana que, en tot moment, va evitar referir-se a Josep Delgado i només va parlar de les converses entre "l'actual propietat" (Unió Esportiva Girona S.L) i un grup d'inversors "que compten amb gent de Girona" que volen mantenir gran part de l'actual estructura executiva del club. Sempre segons Boadas de Quintana els nous propietaris del club el mantindrien a ell mateix com a president, a Kat Gorska com a principal executiva i a molts dels membres d'un Consell d'Administració al qual se li afegirien dos o tres membres nous.

"Amb l'arribada dels nous propietaris el Girona anirà a més. Necessitem aquests nous inversos per tenir estabilitat econòmica a llarg plaç i poder centrar-nos en l'aspecte esportiu sense angoixes a final de mes". Boadas de Quintana no amaga l'optimisme amb que veu una operació, de la qual no va confirmar noms perquè "hi ha una clàusula de confidencialitat i el contracte encara no està confirmat", però si que deixa clar que els nous inversors seran "majoritaris amb més d'un cinquanta per cent del capital social" i per desmentir que el procés no sigui res més que una nova operació de Delgado per amagar que continuaria sent el propietari real del club. "És una operació de traspàs neta, no es tracta de cap pantalla", aclaria ahir el president del Girona que va insistir en la "continuïtat d'un mateix projecte". "La gent amb què estem negociant per entrar valora la tasca que s'ha estat fent en aquests últims mesos, en l'àmbit de gestió i financer, i per això estem parlant que jo i altra gent continuarem".

La futura pèrdua de pes de les empreses controlades per Josep Delgado a l'accionariat del Girona FC no amaga, segons Boadas de Quintana, el paper que ha fet l'emprasari de Sarrià de Ter des que va arribar al club ara fa un parell d'any. "Quan vam entrar el Girona estava en greu perill de perdre la categoria, perquè tenia deutes amb jugadors per valor d'un milió d'euros i s'ha treballat molt per reconduir aquesta situació", va dir Boadas de Quintana que, però, i sense citar mai el nom directament de Josep Delgado, va aclarir que "els nous inversors ens poden oferir una aportació econòmica que potser l'actual propietat no estava en condicions d'assumir".