Dilluns que ve, dia 6 d'agost, el públic gironí podrà veure entrenar en directe el que gairebé tothom considera com el millor equip del món. Els Messi, Xavi, Iniesta, Piqué, Valdés i companyia realitzaran una sessió de portes obertes a l'estadi municipal de Montilivi a tres quarts de la set de la tarda, després que el club blaugrana confirmés ahir que canviava per un dia la Ciutat Esportiva Joan Gamper pel camp del Girona FC.

Les entrades per veure la sessió preparatòia dels homes de Tito Vilanova ja es poden comprar a les oficines del club a Montilivi (de 10 h a 20 h) i tindran uns preus molt assequibles: 5 € per als socis majors de vuit anys i 10 € per als no abonats. Els menors de vuit anys que disposin del Carnet Infantil del Girona tindran l'entrada gratuïta, mentre que els més petits que no siguin socis del club només pagaran 2€. Tant uns com els altres hauran de venir acompanyats de pares o tutors que responguin de la seva seguretat per poder entrar.

Els abonats al Girona FC tenen una única preferència a l'hora de comprar entrades: des d'ahir i fins avui dijous a les 14 hores ells són els únics que poden adquirir-ne. Un cop finalitzat aquest breu termini, la venda estarà oberta a la resta d'interessats.

A més a més, els seients dels socis no es tindran en compte i tots els compradors podran escollir lliurement la seva ubicació al camp, fins esgotar els aforaments de cada zona i per rigorós ordre de compra.

Per altra banda, aquesta no serà la primera vegada que el Barça canvia les seves instal·lacions esportives habituals per les d'algun altre club català. L'últim cop va ser el mes de febrer del 2010, quan la plantilla que llavors dirigia Josep Guardiola va desplaçar-se fins a Palafrugell i Reus per exercitar-se. A la localitat del Baix Empordà va dur a terme una sessió preparatòria matinal per commemorar el centenari del club blanc-i-negre. A l'estadi Josep Pla s'hi van aplegar més de 5.000 persones per veure els seus ídols, que dos mesos abans s'havien coronat com a campions del món en guanyar el Mundial de Clubs i tancar l'any més gloriós de la història del club amb sis títols de sis possibles.

Aquella jornada va servir al club empordanès per fer caixa i resoldre bona part dels seus deutes econòmics. De la mateixa manera, el Girona espera que l'entrenament del Barça d'aquest dilluns ajudi a assolir bastants ingressos per millorar la tresoreria del club. Amb tot, la presència dels homes de Vilanova a Montilivi no és més que una mostra de solidaritat amb la resta de clubs catalans. Un gest molt poc habitual per part del Barça que avui, més que mai, ha perdut el respecte del futbol català per l'escàndol de la Supercopa Catalana.

Durant el dia d'ahir ja hi va haver cues a Montilivi, cosa que fa preveure que els blaugrana rebran una càlida benvinguda. Des dels despatxos gironins ja es freguen les mans davant els possibles ingressos gràcies al Barça. Un gest bonic que els grans clubs haurien de repetir més sovint.