Joan Francesc Ferrer, Rubi ja té la peça que li mancava al mig del camp. Amb l'adéu de Dorca, el tècnic necessitava un jugador de perfil més defensiu que Eloi Amagat, Joseba Garmendia i fins i tot més que Tébar per poder disposar de diferents alternatives al doble pivot. És l'home que haurà de donar equilibri a la línia de mitjos gironina. Es tracta de Ritchie Kitoko, un migcentre congolès, amb passaport belga que arriba cedit pel Granada per una temporada, després de jugar al Tenerife. Kitoko va arribar ahir a Girona i aquest migdia, després de passar la revisió mèdica de rigor, serà presentat com a nou jugador blanc-i-vermell. Amb Kitoko i a l'espera del que passi amb Ferran Corominas, el Girona donaria per tancada la plantilla d'aquesta temporda amb un total de 7 fitxatges: Becerra (Castella), Chus Herrero i Toni Moral (Cartagena), Eloi Amagat (Llagostera), Ariday (Mallorca B), Jofre (Valladolid) i Kitoko.

El Girona tenia clar que havia de reforçar el doble pivot i el secretari tècnic Sergi Raset de seguida es va posar a treballar per trobar-lo. Els primers objectius eren impossibles literalment. El vilobinenc Jordi Matamala havia donat el sí al Recreativo per renovar abans de les vacances quan un parell de dies abans de tornar a la feina va rebre la trucada de Raset. Va fer tard. El saltenc Dani Toribio era també un dels objectius prioritaris però el Girona no va poder competir amb la proposta que va rebre de formar part del primer equip del Vila-real. Esgotades les cartes gironines, Raset va encetar la via del Granada a començaments de la setmana passada. El president andalús Quique Pina, a través de l'acord que té amb el propietari Gino Pozzo i l'Udinese, controla, a banda del Granada, clubs com el Cadis o el Tenerife. La cartera de jugadors és molt àmplia i amb el no ascens de canaris i gaditans, un grapat de futbolistes interessants estaven a l'aparador. Kitoko (Tenerife), Óscar Pérez (Cadis) i fins i tot Moisés Hurtado (Granada) eren alguns dels que encaixaven al perfil. Finalment, les bones referències que tenien Raset i Rubi i l'edat de Kitoko han acabat duent l'africà a Montilivi.

Nascut a la República Democràtica del Congo, Kitoko va començar a jugar a l'Standard de Lieja d'on va fer el salt al futbol espanyol per integrar-se al planter de l'Albacete. Un parell de bons anys al filial li van valer per fer el salt al primer equip, on es va estar tres anys (07-10). La temporada 10-11 l'Udinese va pagar 2 milions d'euros als manxecs per fitxar-lo i cedir-lo al Granada. A Los Cármenes no va tenir protagonisme i va ser cedit al Tenerife a la segona volta. Els canaris van acabar baixant però Kitoko es va quedar i la temporada passada va un dels més destacats a l'equip que es va quedar a les portes del retorn a Segona A. De fet, va ser escollit per les penyes del Tenerife com el segon millor jugador de la campanya nomes per darrere del porter Aragoneses.

D'un perfil marcadament defensiu, Kitoko és el clàssic migcentre destructiu africà, avesat a fer feina bruta, a recuperar pilotes i córrer molts quilòmetres durant el partit. Malgrat que té experiència a la categoria (55 partits), Kitoko confia explotar aquest any al Girona després d'una campanya i mitja a Tenerife sense sort esportivament parlant.