L'atleta llorentenc Ángel Mullera ha agraït al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) que li hagi "ajudat a complir" el seu "somni" de poder participar en els 3.000 metres obstacles dels Jocs de Londres, una vegada que va anul · lar la decisió de la Federació Espanyola i del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Mullera, en la seva arribada a Londres, es va mostrar amb "ganes d'anar a la Vila" i molt "centrat" ??en les semifinals de la distància, que se celebraran aquest divendres a partir de les 14 hores. "Sempre he estat molt tranquil. El TAS i el COI, tots dos, m'han donat la raó i ja no vull pensar més en això", ha dit en declaracions a Radio Marca.

"Tant de bo es parlés tant de mi perquè fos bo, però sabem que a Espanya li agrada la morbositat. Ara tinc una carrera molt important i unes semifinals molt fortes. Si ho faig bé puc arribar a una final olímpica", va recordar el migfondista de Lloret de Mar.

"Sóc molt dur, tinc el cap molt dur, sóc professional i em dec a les coses bones i a les dolentes. He seguit entrenant, s'ha fet justícia i el TAS m'ha ajudat a poder complir un somni", va manifestar el català, que va rebre el beneplàcit del màxim estament esportiu fa tot just dos dies.

A més, Mullera va deixar clar que cap dels dos presidents de COE, Alejandro Blanco, ni del CSD, Miguel Cardenal, li han demanat xerrar sobre els fets. "No m'he creuat amb cap dels dos, però si han de dir alguna cosa seré a la Vila. Som persones adultes, encara que potser és millor que sigui demà a la tarda. Ara que em deixin centrar-me en la carrera", ha apuntat.

A més, Mullera no va voler entrar en polèmiques. "No vaig escoltar el que va dir Cardenal", ha etzibat sobre les indicis que va trobar el CSD recentment que auguraven la seva desqualificació hores abans de la prova. "El respecte i el deixo que digui el que vulgui. El meu treball ara és córrer", va afegir.

"Vull fer el millor paper possible, em trobo bé - en forma - i demà vull donar la cara i estar en posicions que pugui optar a la final. L'hora és bona, farà bon clima i vaig amb moltes ganes" , ha afirmat.

Finalment, el migfondista - que va firmar el seu bitllet a Londres en el míting de Mataró -, va explicar que els seus companys el van animar a lluitar contra el seu presumpte dopatge. "Em van dir que lluités. Em veia des del primer dia amb la raó, però passaven els dies i el veia més difícil. Afortunadament meus advocats han fet una feina molt bona i van posar el cas en mans del TAS", ha acabat.

Mullera va ser apartat de la competició dies abans del començament dels Jocs per presumpte dopatge. El migfondista hauria consumit presumptament dos tipus de eritropietina (EPO), Mircera i Dynepo, dins del seu programa de preparació per aconseguir la classificació olímpica.