La selecció espanyola sub-20 d'Anna Caula debuta aquesta tarda (20h) contra Polònia en el Torneig Internacional de Noia (Galícia), que servirà per mostrar el vertader nivell en què es troben les espanyoles de cara a l'Europeu de la categoria que començarà el 16 d'agost a Debrezen, Hongria. Les noies de Caula es plantegen aquest competició "com un test, davant un bon cartell com són Polònia i França, que buscaran fer-se un lloc al pòdium de l'Eurobàsquet, i amb una Holanda que es troba en creixement constant".

Un cop finalitzada aquesta primera prova a la Corunya faran les maletes rumb a Hongria, on jugaran un segon torneig de preparació amb Suècia, Turquia i Hongria abans de l'hora de la veritat.

"Tenim possibilitat de lluitar per tot. Sabem que el campionat serà molt dur i els partits a vida o mort, amb moltes variables que podran afectar, però ens permetem el luxe de somiar". I és que aquesta generació de jugadores, a qui Caula considera que estar-ne al capdavant és "un luxe i alhora un responsabilitat", ho han guanyat gairebé tot en les diferents categories per les quals han passat.

Entre elles hi ha una gironina, Queralt Casas, que el passat més de juny va provar sort a les files del campió de la lliga americana (WNBA), el Minnesota Lynx, però finalment va acabar fitxant pel Rivas Ecópolis madrileny. La seleccionadora assegura que "està treballant de valent, té ganes de competir i serà una jugadora important per a nosaltres". I és que l'escorta de Bescanó va ser distingida l'any passat per la FIBA com a millor jugadora jove d'Europa i com a MVP l'Eurobasket U20 celebrat a Sèrbia. Entre l'expedició espanyola també hi figura la jugadora Marta Claret, la base de l'Uni Noemi Jordana fent funcions de delegada. L'exjugadora Laura Antoja és la fisioterapeuta.

Pel que fa la temporada vinent al capdavant de l'equip gironí, Anna Caula afirma que "a l'Uni Girona apuntem cada cop més alt", i tot i reconéixer que és complicat millorar la posició en què van finalitzar l'any passat (terceres de la Lliga Femenina 1 i semifinalistes de la Copa de la Reina), per aquesta campanya buscaran "seguir evolucionant, amb ganes, il·lusió i donant espectacle".

El gran repte el té ara a Hongria, on les rivals a batre seran França, Eslovènia i Itàlia. L'objectiu, revalidar l'or aconseguit l'any passat per la sub-20 a l'Eurobasket de Sèrbia.