L'atleta lloretenc Ángel Mullera va censurar aquest divendres la insistència del Consell Superior d'Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per evitar fins a última hora la seva participació als Jocs Olímpics de Londres i va afirmar haver-se sentit "com un gos", després de caure en la seva sèrie i ser eliminat en la prova dels 3.000 obstacles.

Àngel Mullera va tancar el cercle de dues setmanes d'infern per a ell, focus de la premsa des que el diari 'As' publiqués que hauria recorregut a un pla de dopatge, amb EPO, per aconseguir la classificació per a Londres 2012, i que van seguir aquest divendres després de quedar l'onzè en la seva sèrie llastat per una caiguda a la sortida d'un obstacle.

"El portuguès (Alberto Paulo) corria tota l'estona pel carrer 2, ha saltat molt malament l'obstacle, m'ha tocat, ha caigut i he caigut. Crec que els meus dos setmanes no han estat les millors de la meva vida i ara això. En la cursa no anava gens malament, anava enrere perquè s'han amuntegat molt i volia veure els obstacles. Però he tingut la desgràcia de caure. He lluitat, he seguit fins al final. No era el meu millor dia ", va explicar en la zona mixta de l'Estadi Olímpic.

Mullera seguia amb el relat del que per ell ha estat un malson. "Afectar-me? Si tens sentiments t'ha d'afectar. Per molt fred que siguis realment t'afecta moltíssim. Venia molt, molt bé des de Mataró. Vaig fer 8.17, però podria haver fet menys de 8.15. Venia fresc, però aquestes dues setmanes han estat infernals ", ha afegit.

El corredor de Lloret de Mar ha estat entrenant aquestes dues setmanes, a l'espera de la decisió del recurs del TAS i l'informe últim del Consell Superior d'Esports que aquest mateix dijous va desestimar el Comitè de Competició de la RFEA. "He aconseguit entrenar, però fins ahir a les 9 de la nit no sabia si anava a córrer. Em volia aïllar. No és la manera de preparar una Olimpíada. S'ha demostrat des de dimarts que tant el TAS com el COI em van deixar córrer i no sé per què han insistit. Realment m'he sentit com un gos ", va assegurar.

Mullera va saber que podia córrer a les 21.00 hores d'ahir per un 'sms' del seu representant, Alberto Suárez, a penes unes hores abans del debut. "Em quedava res. No he dormit malament, però no he estat com he volgut. Vaig arribar a les 6 de la tarda. Sense roba, sense res. El viatge m'ho va pagar la Federació, que no m'ha tractat malament. Ells m'han donat el bitllet, la roba. Només arribar tenia tot. En una cursa tan dura havia d'estar al cent per cent. Potser tampoc tenia el dia ", va dir tot un torrent de paraules davant un núvol de periodistes espanyols.

"HE ARRIBAT PER MEU PARE".

A més, la fortuna tampoc va acompanyar en el sorteig, ja que li va tocar la pitjor de les tres sèries, la més ràpida, guanyada pel francès Mahiedine Meikhissi-Benabbad, amb 8 minuts i 16 segons. "Aquestes dues setmanes han estat el pitjor i em toca la pitjor sèrie, però he lluitat per complir un somni. He arribat pel meu pare, perquè feia 10 anys que va morir i només pensava en això. Arriba per ell, arriba per ell. I he pogut guanyar a l'alemany i al portuguès. M'he marcat aquest mini objectiu quan he tingut la caiguda ", ha relatat.

També va tenir crítiques per al COE i el CSD, els organismes que, segons ell, l'han maltractat. "Qui m'ha tractat malament ho sabeu. Si fins avui a les 9 del vespre seguien i seguien. Imagineu-vos com em puc sentir jo, un esportista que no he estat gens polèmic i que un diari divulgui coses de mi i no expliqui bé la història, si no hagués estat notícia. El CSD i el COE, si us plau, si des de dimarts al TAS i el COI diuen que puc córrer, no sé per què han insistit ", ha lamentat.

La història ha estat mal explicada, assegura, ja que hi va haver una persona que es va posar en contacte amb ell per oferir-dopatge. "I jo no accepto res de res. Si vaig fer 16/08, ¿per què vaig a necessitar coses? Per fer 17/08? Estar en els Jocs és una experiència, però tot això em fa més fort i, si em passés alguna vegada més, creuo els dits perquè no em passi mai més, l'hi deixaré als meus advocats des del primer moment, el meu representant, em aïllaria de tot, apagaria el telèfon ", ha subratllat.

"SÓC UN LLUITADOR, QUE EM DEIXIN EN PAU".

En el futur, el fondista es traça l'objectiu de preparar el Campionat d'Espanya, ja que està convençut que l'expedient que se li va obrir serà revocat i quedarà en paper mullat. "Sóc un lluitador i espero que aquestes tres setmanes em deixin en pau per preparar el campionat d'Espanya i a lluitar, lluitar i lluitar. Si no acaba això tinc els meus advocats", ha manifestat.

Va trobar a faltar més diàleg amb els presidents Alejandro Blanco i Miguel Cardenal. "A ells els he respectat, mai els he dit res fora de lloc i ells han insistit. M'agradaria veure'ls, cara a cara, perquè estan dient moltes coses a la premsa. Som persones adultes, aquí estic, ens asseiem els tres i parlem ", va dir.

Segons la seva opinió, des del primer dia, quan va anar a declarar a la Federació Espanyola va voler parlar amb el CSD perquè no tenia "res a amagar". "Però ells no m'han volgut rebre. Quina culpa tinc jo? Vaig a Madrid perquè em dóna la gana, perquè vull aclarir les coses i només em rep la Federació espanyola. I diuen que estic fora de l'equip, que no volen que vagi per no tacar la imatge. Per Déu. Tinc 28 anys i les coses es poden parlar ", ha indicat.

Ara, quan sembla haver acabat diu que no sap si demanarà danys i perjudicis, només vol que el deixin tranquil. "Vull és que s'acabi ja, que em deixin en pau. Crec que ja està. La gent que em dóna suport sap que no estic sota sospita. La resta que pensi el que li doni la gana. A Sebastián Martos (el seu substitut, sense Jocs) li vaig escriure dos missatges, que sentia molt la seva situació. No em semblava gens bé com l'han tractat. És una gran 'putada'. Ho sento per ell, però jo he de lluitar pel meu. M'ho havia guanyat a la pista, havia de lluitar ", va assenyalar.

Abans de marxar cap a les entranyes de l'Estadi, Mullera va llançar un altre dard cap a la política antidopatge espanyola. "Crec que les coses a Espanya amb el dopatge no s'han portat bé des del principi. Han volgut arribar aquí i dir mira com lluitem contra el dopatge. No estic acusat de dopatge. Mai he necessitat res perquè he arribat bé al Mundial de Berlín , a l'Europeu de Barcelona i al Mundial de Corea. No crec que fos necessari acudir a un pla de dopatge per arribar als Jocs ", va afirmar.

I Mullera, que va dir haver estat ben rebut pels seus companys a la Vila Olímpica, va marxar camí del control antidopatge, ja que va dir que el sorteig li havia assenyalat. "Tinc control, però tant me fa. Si volen que pixi aquí, pixo aquí", va dir el català, que vol quedar-se amb la resta de l'equip d'atletisme fins al 8 d'agost, si, va dir, volen que es vagi demà mateix del Parc Olímpic pel qual, va recordar, tant va lluitar per arribar.