Àngel Mullera, debutant en uns Jocs Olímpics gràcies al recurs que va presentar davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) contra la seua exclusió de l'equip espanyol per sospites de dopatge, va caure de cara a terra a la primera sèrie de 3.000 metres obstacles i va acabar onzè, antepenúltim i eliminat.

Protagonista en els mitjans de comunicació espanyols durant tota la setmana per la polèmica suscitada sobre la seva inclusió en l'equip, Mullera ha viscut també una desagradable experiència en pista, condemnat a acabar la carrera per mera dignitat.

Mullera s'atenia al seu notable registre de 8:17.98 aconseguit el 8 de juliol a Mataró per intentar ficar-se a la final. Però necessitava acabar entre els quatre primers, ia sobre, a sis voltes del final va anar a terra en ensopegar, a la sortida d'un obstacle, amb l'atleta que el precedia, que havia caigut, al seu torn.

Despenjat del grup davanter, el gironí va haver de resignar-se a formar el furgó de cua i batre per evitar l'últim lloc amb el portuguès Alberto Paulo i l'alemany Steffen Uliczka. Ho va aconseguir, prement en les dues últimes voltes. Onzè amb 8:38.07. Ara l'espera un expedient disciplinari.

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola d'Atletisme no va trobar motius ahir per suspendre a Àngel Mullera després d'examinar la nova informació aportada pel Consell Superior d'Esports, de manera que el gironí va poder competir en la primera sèrie de 3.000 metres obstacles.

Mullera va ser reintegrat, per resolució del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), a l'equip espanyol, del que havia estat apartat després de publicar la seva correspondència electrònica amb un preparador anònim que li recomanava productes dopants i la forma de no donar positiu en els controls.

Els esforços del Consell Superior d'Esports i del Comitè Olímpic Espanyol per evitar la seva participació en els Jocs van resultar inútils, encara que el cas seguirà el seu curs amb l'expedient disciplinari que el Comitè de Competició de la Federació Espanyola li va obrir la setmana passada.