Les 'sirenes' catalanes Ona Carbonell i Andrea Fuentes van remuntar a les nedadores xineses a la final de duo en natació sincronitzada als Jocs Olímpics de Londres, on l'or va ser per a les 'nines diabòliques' russes Natalia Ishchenko i Svetlana Romashina, que tornaven a revalidar el títol olímpic.

Afavorides pel sorteig, que les deixava a la penúltima plaça del concurs i amb el repte de millorar tres dècimes per lluitar per la plata, que tenien en aquell moment les xineses Xuechen Huang i Ou Liu, es llançaven a la piscina a ritme de tango i guanyant-se l'aplaudiment dels espectadors que es donaven cita a la piscina londinenca.

A ritme de 'La Cumparsita' de Piazzolla, que els havia donat ja el bronze a Xangai, les sirenes espanyoles anaven a per totes i sabien que avui havien de deixar-se la pell a la piscina per convèncer els jutges que es mereixien revalidar la plata aconseguida fa quatre anys al Cub d'Aigua, en aquell moment amb el duo format per Andrea Fuentes i Gemma Mengual.

Una medalla, la de plata de Londres, que permet a la nedadora Andrea Fuentes entrar en la història de l'olimpisme espanyol, ja que suma amb aquesta la seva tercera medalla olímpica al seu palmarès.

Per la seva banda, les xineses Xuechen Huang i Ou Liu, amb una rutina dedicada a la seva entrenadora japonesa 'Drac', signaven una bona actuació amb un inici espectacular, que els permetia mantenir la mateixa nota d'ahir (96.770), deixant a Espanya la possibilitat de remuntar.

I és que l'or està encara molt lluny davant el poder i hegemonia russa. Natalia Ishchenko i Svetlana Romashina, campiones mundials i olímpiques, tornava a terroritzar els espectadors a la piscina amb la seva coreografia de les 'nines diabòliques' amb un perfecte exercici a la piscina i sense donar opció als seus rivals a arrabassar un títol olímpic que no cedeixen des de Sydney i aconseguint una nota de 98.900, màxima puntuació per a un duo rus en els últims anys.