Sense els aires de grandesa de la temporada passada; sense fer tanta fressa ni airejar als quatre vents uns objectius massa ambiciosos i amb l'adéu definitiu de Josep Delgado a l'horitzó, el Girona es prepara per a la seva cinquena campanya seguida a Segona A. Ho fa sense Coro però amb bona part del bloc de jugadors de l'any passat i amb reforços qualificats, barreja de joventut i veterania. De la mà de Joan Francesc Ferrer, Rubi, un entrenador debutant a la categoria però del qual tothom només en parla meravelles, el Girona 2012-13 només té un objectiu: segellar l apermanència el més aviat possible i evitar patiments. La retallada al pressupost ha afectat la planificació esportiva. La plantilla no està tancada i resta a l'espera de dos o tres darrers retocs, un dels quals ha de ser la referència ofensiva de l'equip. El grau de traumatisme de la seva sortida a l'Elx dependrà de l'encert de la secretaria tècnica a l'hora de trobar-li el recanvi. El substitut de Coro, juntament amb Benja i Ion Vélez tindran la difícil tasca de fer que no es trobin a faltar els 18 gols del banyolí. A banda del banyolí, homes importants els darrers anys a l'equip com Dorca, Moha, Santamaría o Tortolero també han deixat el Girona. Per contra han arribat fins ara set fitxatges: Becerra (Castella), Chus Herrero i Toni Moral (Cartagena), Eloi Amagat (Llagostera) Kitoko (Tenerife), Ariday (Mallorca B) i Jofre (Valladolid).

A quinze dies del tret de sortida de la competició a Montilivi davant el Sabadell, la secretaria tècnica continua treballant per a tancar la plantilla. La recerca del nou davanter centre és ara mateix la prioritat de Sergi Raset que, no obstant això, confia tancar la incorporació del mitjapunta del Lleida Jesús Imaz. La contractació d'un altre central es farà esperar una mica però s'acabarà fent ja que el club considera un risc sortir amb només Herrero i Migue i esperar l'evolució dels lesionats Richy i Erencia.

Sigui com sigui, Rubi disposa ja de la base de la plantilla i amb aquesta ja fa dies que treballa durament per tal d'arribar en les millors condicions possible a l'estrena davant el conjunt vallesà, que per cert arribarà amb Moha i Tortolero a les seves files. El capità Dani Mallo té tots els números de la rifa per ser el titular sota pals. L'arribada del jove i inexpert Becerra li suposa competència però, en principi la titularitat del gallec sembla indiscutible. El porquerenc Albert Quintanas esperà la seva oportunitat des del filial. La defensa és una les línies que menys retocs ha sofert de la temporada passada. Han marxat Tortolero, Rigo i Yago però continuen els laterals drets Jose i Luso, els esquerres, David Garcia i Juncà, així com el central Migue. A més a més ha arribat l'aragonès Chus Herrero, en principi per ser titular al costat de Migue, a l'espera de les recuperacions de Richy i Erencia. Els joves Bonmatí i Mas són a la recàmara.

La línia de mitjos és la que més variacions ha patit. El forat deixat per Dorca, que després de set anys ha fitxat pel Racing, ha estat cobert amb el fitxatge del congolès Kitoko i el retorn del fill pròdig Eloi Amagat. El gironí confia que a la tercera vagi la vençuda i pugui demostrar que té nivell de Segona A. Amb Kitoko, el Girona s'assegura equilibri i contenció. A la banda esquerra, sense Moha ni Nieto, el Girona ha optat per jugadors tècnics i amb molts partits a la categoria com Toni Meral i Jofre, que poden fer la diferència si tenen el seu dia. Pel que fa a la dreta, Juanlu Hens tindrà la competència de l'elèctric Ariday, l'home cridat a revolucionars molts partits. En punta d'atac, Vélez i Benja confien fer oblidar Coro mentre que la mitjapunta és propietat de Jandro. L'estat de forma de l'asturià, el cervell de l'equip, pot definir el rumb del Girona 2012-13.