El FC Barcelona aixeca expectació, molta, arreu on va. Això no sorprèn ningú, però ahir molts van quedar bocabadats en veure l'ambient espectacular que es va viure a l'estadi de Montilivi per la visita de la plantilla barcelonista. El camp del Girona va mostrar un del seus aspectes més impressionants dels últims anys, encara que aquesta vegada el blau-i-grana va substituir el blanc-i-vermell habitual. L'eufòria que desferma aquest Barça de Tito Vilanova va traduir-se en les 7.350 persones que van passar per guixeta per presenciar un "simple" entrenament.

Des de mitja tarda, el degoteig d'aficionats amb samarretes i banderes blaugranes pel carrer Lluís Pericot i l'avinguda Montilivi va ser constant. Mitja hora abans de l'inici de l'entrenament, programat per a les 18.45, els voltants de l'estadi gironí ja estaven abarrotats de seguidors de totes les edats, alguns amb la seva entrada a la mà i d'altres fent cua a les taquilles, a l'espera que l'autocar blaugrana fes la seva aparició. Va fer-se pregar només una mica, ja que l'expedició barcelonista va arribar amb el temps just per iniciar l'escalfament a l'hora prevista. Escortat per dos motoristes dels Mossos d'Esquadra, Tito Vilanova i els seus pupils van arribar a Montilivi alhora que esclataven els primers xisclets i crits d'eufòria.

El primer a baixar va ser l'entrenar de Bellcaire, i després el va seguir la resta de plantilla. En total 22 jugadors. Que van instal·lar-se ràpidament al vestidor visitant del feu del Girona per preparar-se per a la sessió.

En l'entrenament, la principal novetat va ser el defensa Adriano, qui va exercitar-se amb la resta dels seus companys després de ser baixa davant el París Saint Germain per un esquinç en el turmell esquerre. En canvi, sí que es va trobar a faltar el migcampista Jonathan dos Santos, qui pateix una sobrecàrrega en el quàdriceps de la cama dreta i va quedar-se a casa.

Tot i això, els principals protagonistes, com és habitual, van ser els cracksde la plantilla barcelonista. Messi, Xavi, Piqué i Iniesta van ser els noms que més va cantar la grada de Montilivi; tot i que els aficionats també es van recordar de Pinto -vital en la victòria als penals sobre el PSG- o del banyolí Fontàs al llarg de la suau sessió de preparació. Malgrat que es tractava d'un entrenament a porta oberta, Tito Vilanova no va ?programar cap partidet per contentar els més de 7.000 espectadors que els observaven. Va limitar-se a a dibuixar uns quants "rondos" i tocs de pilots a banda d'unes quantes voltes d'escalfament que van servir perquè els jugadors s'acostessin als laterals del camp, des d'on els gironins van poder veure de més a prop els seus ídols. Tot plegat va durar cinquanta minuts i, a continuació, els vigents campions de la Copa del Rei van agrair l'escalf dels gironins amb un aplaudiment des del centre del camp. Tot i això, el comiat per part de l'afició seria encara més vibrant, perquè tothom va córrer a buscar la millor posició per veure la sortida dels blaugranes cap a l'autocar que els portaria de tornada a Barcelona. Càmeres, mòbils, llibretes, samarretes, pòsters i bolígrafs i rotuladors a punt per caçar una fotografia o un autògraf. Una missió ben difícil, perquè l'estricte dispositiu de seguretat va fer passar els jugadors força lluny dels milers d'aficionats que esperaven una oportunitat per atansar-s'hi. Vilanova, aquesta vegada, va tancar la comitiva, que ràpidament va emprendre la tornada cap a Barcelona.

Malgrat que la plantilla del Girona no va ser la protagonista, el club treurà un bon rèdit de la fugaç visita del Barça ja que tota la recaptació feta a les guixetes -5 euros costava l'entrada per als socis i 10 per als no socis- serà per a l'entitat gironina. Uns 50.000 euros.

l'entrenament del barça a l'estadi de montilivi L'equip de Tito Vilanova desferma l'eufòria al camp del Girona, on va celebrar un entrenament a portes obertes.Puyol, Tello, Xavi, Valdés, Pedro, Busquets, Fontàs, Villa, Mascherano, Iniesta, Piqué i Bartra al principi de la sessió d'ahir a Girona. Leo Messi, el gran protagonista de la tarda, surt pel túnel dels vestidors. L'exterior de l'estadi, ple de seguidors que s'encaminaven a les seves localitats després de rebre l'equip blaugrana. Una part de la tribuna, plena a vessar, amb una pancarta on es llegeix una petició al capità Carles Puyol.