Jornada negativa per als gironins Albert Rocas i Blai Mallarach, qui no va poder acabar el seu partit per lesió. Totes dues seleccions van perdre els seus respectius partits, derrotes que els condemnen a complicats encreuaments als quarts de final. La selecció d'handbol jugarà contra França, mentre que la de waterpolo ho farà contra Montenegro amb el consol que, com a mínim, han evitat Hongria que ha estat la seva bèstia negra darrerament. Els dos partits de quarts de final es jugaran demà dimecres

L'equip de Valero Rivera era del tot conscient de les dificultats de vèncer pels set gols que necessitava per superar Croàcia i fer-se amb la primera plaça del seu grup. Per això mateix, Espanya va lluitar per un objectiu més modest, encara que no per això menys complicat: guanyar el partit i assegurar així la segona posició del seu grup. Una mentalitat guanyadora que no semblava tan clara en l'equip balcànic, que va donar la sensació d'especular durant molts minuts amb el resultat, pensant no ja en els quarts de final, sinó en el possible adversari en una hipotètica semifinal. La manca de concentració la va aprofitar l'equip d'Albert Rocas (autor de dos gols ahir) per situar-se amb una renda de tres gols (6-3). La mala sort va impedir que la diferència augmentés amb el pas dels minuts; com també la reacció de Croàcia, que va situar un parcial de 3-7 en el marcador que tornava a igualar el partit. De mica en mica, els errors en el llençament i la forta defensa dels croats van condemnar Espanya, que tot igualar en dues ocasions el marcador, van acabar per despenjar-se en els darrers compassos i reflectir així el 20-25 final en el marcador.

La selecció espanyola de waterpolo es va acomiadar de la fase de grups dels Jocs amb una derrota contra Itàlia (7-10) en un partit en el qual l'olotí Blai Mallarach va patir una perforació a l'oïda dreta que el fa ser dubte per a l'enfrontament de quarts en el que l'equip de Rafa Aguilar tindrà a Montenegro, un dur oponent, com a rival.

Espanya tancava així la primera fase com a tercera del seu grup després d'un partit en el qual la falta de punteria i les exclusions que va patir van jugar en la seva contra. Un 3-6 en el marcador al descans (ni tampoc encarar el darrer quart amb quatre gols de diferència) no va desanimar, però, l'equip espanyol, que va reaccionar, encara que massa tard. Tres gols consecutius van fer pensar en un hipotètic miracle que un gol de Maurizio Felungo va encarregar-se d'esvair.

Albert Rocas va marcar dos gols però no va poder evitar la derrota.Javi Garcia prova un llançament a porteria.