hongria/espanya

? hongria: Bolonyai; Czigany (1), Szucs (2), Dravucz (2), Keszthely (1), Bujka (1), Menczinge -equip inicial-, Antal (2, 1p), Csabai, Kistelek, Takacs, Toth i Gangl (ps). ? espanya: aura Ester; Espar (4), Ortiz, Pareja, Maica García (1), Laura López -equio inicial-, Peña (2), Bach, Meseguer (1), Tarragó (2), Miranda i Blas. A Àrbitres: Dreval (Rússia) i Bervoets (Holanda). E Exclusions: Per Hongria: Szucs (2), Menczinger, Czigany, Toth (2), Antal i Takacs (2). Eliminades: Dravucz i Csabai. Per Espanya: Bach (2), Tarragó (2), Pareja i López (2). Eliminades: Peña i Espar. P PARCIALS 1 1/2 2 5/7 descans 3 7 /9 4 9/10 final

La selecció espanyola de waterpolo, debutant en la competició, va tornar a sorprendre per classificar-se per a la final del torneig olímpic després de derrotar Hongria (9-10) i demà es jugarà la glòria de l'or davant dels Estats Units. La classificació per a la final assegura la medalla olímpica a l´equip capitanejat per l´olotina Jennifer Pareja que, després d´una vida dedicada al waterpolo, tindrà el gran premi a la seva carrera amb aquest èxit als Jocs de Londres.

L'equip de Miki Oca ha acabat desfent tot els tòpics de l'experiència i del saber estar en l'alta competició. Amb un equip molt jove, Espanya s'ha enfilat a la final després de guanyar tots els partits que ha jugat fins ara i només ha cedit un empat, davant els Estats Units, l'últim rival que li queda en el camí. El triomf d'Espanya és el del treball ben fet i de l'aprofitament màxim de les facultats de l'equip. A més, ahir contra Hongria va comptar amb la brillantor especial que li va donar a l'atac Anni Espar (19 anys). La jugadora del CN Sabadell va ser l'ànima de l'equip, va marcar quatre gols, va assistir amb mestria, però quan va ser eliminada a 6:30 per al final del partit, Espanya no es va descompondre, va buscar altres opcions i les va trobar.

El dubte consistia en si a les joves waterpolistes, Pareja és de les poques veteranes del grup, els pesaria la responsabilitat de jugar una semifinal olímpica. En un parell de minuts es va dissipar. Les dues primeres superioritats van finalitzar amb gol, un d'Espar i un altre de Pili Peña, una altra de les destacades i que tampoc va poder completar el partit per una expulsió. L'enlairament va arribar en el segon quart. Un gol de Roser Tarragó, en l'últim segon d'una possessió, quan quedaven 1:30 per al final, va posar el 3-7 al marcador, però Hongria va reaccionar i va tornar a situar-se en disposició de disputar el partit 5-7. Es van complicar encara més les coses després que el parcial hongarès arribés fins al 3-0 (6-7). Llavors va aparèixer Tarragó i també Espar. En l'últim quart, amb 6-8 i sense Espar, a Maica García, que va realitzar un treball de desgast continuat sobre la defensa hongaresa, li van anul·lar un gol per fora de joc, però la boia va ser decisiva en marcar el 7-10. Les hongareses ja no tenien capacitat de resposta, van arribar fins al 8-10 (2:30). Llavors Espanya va jugar amb saviesa. Pausa i control. Miki Oca, des de la banda, marcava el ritme. El 9-10 hongarès va arribar en l'últim sospir, però llavors ­Jennifer Pareja i companyia ja estaven celebrant l´accés a la gran final.