L'últim fitxatge del Girona no és l'esperat davanter que ha de suplir la baixa de Ferran Corominas. Tampoc un jugador mediàtic de la categoria, ni un jove amb projecció pescat d'algun equip desconegut. No parla argentí, no és cap veterà de guerra amb mil i una samarretes en el seu currículum ni tampoc ve de l'estranger. És un vell conegut de la casa, un home que no s'ha hagut d'anar a buscar perquè ja feia vida a Montilivi. Es tracta de Richy Álvarez, central que ahir rebia una notícia que no s'esperava; una nova d'allò més ben rebuda al vestidor i que fa respirar Rubi, qui es veia amb només dos centrals disponibles per començar la Lliga. El gallec deixa així enrere sis durs mesos de recuperació que li han servit per oblidar el trencament del lligament lateral extern i el creuat anterior del genoll dret que va patir a principis d'any.

"Ha estat una veritable sorpresa, no m'ho esperava", deixava anar ahir Richy, just després de l'entrenament que la primera plantilla va realitzar a l'estadi de Montilivi. No va ser la primera sessió per al central gallec, que ja fa prop de dues setmanes que s'exercita sense cap mena de problemes amb el grup. Tanmateix, l'ex del Còrdova encara no ha entrat a cap convocatòria des de principis de pretemporada i els seus càlculs el feien estar encara de baixa "prop d'un mes més". No ha estat així, ja que ahir el Girona comunicava que el jugador ja havia rebut l'alta mèdica, fet que està en plenes facultats per jugar. Serà mica en mica, ja que Rubi té la intenció de no forçar el gallec, qui tot i així desitja, sempre tocant de peus a terra, arribar a temps per a la primera jornada de Lliga contra el Sabadell.

Malgrat les enormes ganes de tenir uns minuts, Richy opta per ser prudent i admetia ahir que les opcions de ser titular en la jornada inaugural del campionat són força remotes: "Estaria molt bé, però seria una mica precipitat. Si entro a la llista, l'alegria serà enorme, encara que el que he de fer primer és tenir alguns minuts en els amistosos que queden de pretemporada i després ja veurem".

Jugui o no, el que ja ha aconseguit Richy és posar punt i final a sis mesos que se li han fet "llargs" i també força "durs". No només per haver hagut de fer net d'una greu lesió que va patir al mes de gener, sinó perquè durant aquest temps les ha vist de tots colors: "Hi va haver un moment en què vaig donar un pas enrere. Després del sotrac que hi va haver al cos mèdic del Girona, vaig fer un mal ?exercici i el genoll se'm va inflamar. Estava fent cursa contínua i de nou vaig haver d'aturar. Em va afectar molt. Però d'ençà que no he fet més que mirar cap endavant i ara em trobo bé i les sensacions són molt positives".

No cal fitxar un central

Si dilluns era Chus Herrero qui reconeixia que tampoc hauria de ser prioritària l'arribada d'un nou central a Montilivi, ahir era Richy Álvarez qui també mostrava un punt de vista similar a una incorporació que no es descarta des de la secretaria esportiva, ja que a dia d'avui només hi ha dos centrals en plena forma (Migue i Chus), un tot just acabat de recuperar-se d'una greu lesió (el mateix Richy) i un altre (Erencia) encara per fer net d'una altra dolència de gravetat. El gallec va assegurar que la posició està "ben coberta" i que hi ha "jugadors" dins la plantilla que durant la temporada passada "ja han demostrat" que, tot i no ser defenses purs, poden jugar amb solvència a l'eix: "No sé si fitxaran o no, però acabo de rebre l'alta mèdica i ja hi ha Chus Herrero i Migue en plenes condicions. També Luso, Jose, Tébar... tots ells han demostrat que poden jugar-hi", va dir.