Com fa quatre dies a París davant el PSG, el Barcelona es va adjudicar a Göteborg un nou trofeu de pretemporada en la tanda de penals, i una altra vegada davant un rival d'entitat, el Manchester United, al qual va ser incapaç de doblegar en el temps reglamentari en un partit molt igualat que va ser perdent intensitat amb el pas dels minuts.

Una altra vegada Pinto, aturant el penal decisiu a Young, i Piqué, transformant l'última pena màxima, es van erigir en els petits herois estiuencs del conjunt blaugrana. El test no va servir per treure moltes conclusions, doncs els dos equips no estan, a aquestes alçades, per a moltes ostentacions. Cap dels dos conjunts van exhibir les seves qualitats. Més aviat al contrari, ja que ni uns ni altres es van acostar amb excessiu perill a la meta contrària.

Gairebé tot el que va fer el Barça a la primera meitat cal atribuir-ho a la connexió Iniesta-Messi, el millor l'atac blaugrana davant la falta d'espurna dels extrems Alexis i Tello. Entre el de Fuentealbilla i el de Rosario van fabricar tres o ?quatre accions de tiralínies pel centre que van arrencar els ?aplaudiments del públic, però que finalment van acabar en res.

Pel costat anglès, només el portuguès Nani semblava capaç de treure alguna espurna en l'atac per la banda dreta. Seva va ser la millor jugada de la primera meitat, un control orientat amb el pit i un llençament amb l'esquerra que va sortir un pèl desviat de la porteria de Víctor Valdés, ahir titular a Göteborg. Nani també seria ?protagonista de l'última jugada abans de concloure la primera meitat, quan va caure dins l'àrea després d'un contacte amb el blaugrana Tello. L'àrbitre va decidir assenyalar penal, però Valdés va endevinar la intenció de Rooney i aquest, amb el porter del Barcelona ja batut, va enviar fora el rebuig, en una acció doblement desafortunada.

Apareix Pinto

Malgrat la decepció de no haver-se'n anat al descans amb avantatge, el Manchester va començar bé la represa. Gràcies sobretot al japonès Kagawa, nova incorporació d'aquest estiu que va entrar a la represa substituint Rooney per donar més electricitat en atac al seu equip. Kagawa, primer fitxatge nipó en la història de l'United, va posar a prova en un parell d'accions Pinto tan bon punt va començar la segona meitat, però aquí es va acabar l'ofensiva britànica, ja que el porter andalús del Barça va rebutjar amb encert tots dos llençaments.

En canvi, de l'equip de Tito Vilanova no va haver notícies fins a passada l'hora de joc. Amb Messi i Iniesta ja a la dutxa, al conjunt català li costava horrors fabricar jugades d'autèntic perill un cop arribava a la línia de tres quarts, molt ben defensava pel seu adversari. Va ser una acció en velocitat d'Alexis i un cop de cap de Pedro, els que van posar per fi en verdaders compromisos a De Gea, abans que el rosari de canvis es prolongués fins a tallar en sec el ritme del xoc, ja per si mateix mancat de dinamisme.

Sense gols es va arribar al temps reglamentari i el Barça va tornar a emportar-se a casa un trofeu estiuenc des de la tanda de penals, on s'ha demostrat amb escreix que el porter Pinto s'hi sent d'allò més còmode.