Usain Bolt, rei de reis. La final dels cent metres, una de les proves èpiques de l'estadi, la va guanyar en la millor final mai coneguda atès que els vuit finalistes la van fer amb menys de deu segons. La final de 200 la va destrossar abans d'arribar a la corba i va donar la impressió que no volia superar els seus rècords. La victòria va ser rodona per a Jamaica. Van córrer tres i van ocupar tot el podi. Blake i Weir van completar el triplet vencedor.

Abans de la disputa de la prova, Bolt era recordman olímpic amb 19,30 i recordman mundial amb 19,19. L'olímpic el va marcar a Pequín, fa quatre anys i el mundial a Berlín el 20 d'agost de 2009. Probablement, esperarà una nova ocasió per millorar les seves marques. Potser quan hi hagi premis importants.

Bolt, indubtablement, s'ha convertit en el rei de reis. L'atletisme, tingut sempre pel primer esport dels Jocs, ho ha tornat a coronar malgrat que se li havien vaticinat grans complicacions per tornar a guanyar perquè el seu compatriota, Yohan Blake, l'havia vençut en dues proves classificatòries al seu país.

Els dos grans duels vaticinats per a Londres van quedar en res. A la piscina, Lochte no va poder destronar a Phelps. A l'estadi, Blake haurà d'esperar una propera oportunitat. Cada quatre anys apareixen desitjos de destronar al rei dels passats Jocs i no sempre s'aconsegueix. Bolt no ha canviat. Ha corregut en les sèries sense treballar durament. Després de les sortides impressionants ha arribat a la meta reduint el ritme. Les marques no han pogut induir a error perquè se sabia per endavant que això no significava res perquè a l'hora de la veritat anava a aparèixer el gran campió i així ha estat en 100 i 200.

De nou en la partida no estava amb el millor temps dels finalistes honor que era per a Blake. Dels vuit, sis estaven amb menys de vint segons. Únicamente l'equatorià Quiñónez i el sud-africà Jobodawana els superaven.

Usain Bolt és més que el fill del vent. És el llamp que no cessa. Mai ningú havia guanyat dues vegades la prova dels 200 metres. Ha estat el primer a repetir. Se n'anirà de Londres amb dues medalles d'or individuals i, presumiblement, amb una tercera en els relleus quatre per cent. Estava previst que fes la gesta de córrer també els relleus quatre per quatre-cents, el que hauria estat autènticament històric olímpicament, però aquesta carrera ha estat eliminada per lesió d'un membre del quartet.

Bolt es va senyar abans de començar la carrera. Ho va fer també al final i després de passar la meta es va dedicar a fer exercicis gimnàstics per demostrar que encara estava amb forces. A més d'un gran atleta és un enorme espectacle. L'estadi va celebrar el seu triomf. Ho desitjava. Té al públic de la seva part. Fins en això és genial.