Els clubs de la Lliga de Futbol Professional (LFP), enfrontats pel repartiment dels ingressos dels drets televisius, van firmar ahir una treva a l'espera que les negociacions entre els dos operadors que retransmeten els partits, Mediapro i Canal Plus, es tradueixin en un acord. De moment, però, a falta de tres dies per l'inici de la lliga, es desconeix com quedaran les transmissions televisives. Diverses fonts apuntaven ahir a la nit que seguien les converses entre les parts per tal de mantenir un sistema d'explotació similar al de la temporada passada, amb un partit en obert (passa als dilluns) i la resta a través de GolT, Canal+ i Canal + Liga.

"Hi haurà partits aquest cap de setmana, que se celebraran en l'horari previst", va dir el president de la LFP, José Luis Astiazarán, en un intentar de traslladar una mica de calma a la tensió i al caos que es viu des de fa temps al futbol d'elit espanyol. A l'assemblea d'ahir i va assistir el responsable del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, que no va dubtar a reclamar una vegada més el final de les hostilitats.

Las fonts consultades assenyalen que va ser precisament la presència de Cardenal, que manté bones relacions amb totes les parts, la que va animart als clubs rebels -Athletic de Bilbao, Atlètic de Madrid, Betis, Celta, Espanyol, Getafe, Granada, Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Reial Societat, Sevilla i Saragossa- a acudir finalment a la LFP.

Així també s'hi va poder veure a un representant del Sevilla, malgrat que dilluns el seu president, José María del Nido, va assegurar que no viatjaria a Madrid després de qualificar de "falta de respecte" la decisió de la LFP de convocar una Assemblea General -en la que també hi participen els clubs de Segona- en lloc de la Junta de Primera Divisió en la qual els "rebels" haurien tingut la majoria.

També hi eren els presidents del Barça i del Madrid, Sandro Rosell i Florentino Pérez, el president i el conseller delegat de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo i Miguel ¡ngel Gil Marín, respectivament, el president del Rayo Vallecano, Raúl Martín Presa; o el gerent del Getafe, Fernando Santos de la Parra.

Después de prop de tres hores de reunió, l'única conclusió que es va fer pública és que la Lliga començarà, tal com estava previst, el pròxim cap de setmana.

La presència dels "rebels" i la confirmació de la data d'inici de la competició en els horaris que havien estat establerts prèviament (tres partits d'aquesta jornada inicial, entre ells el Mallorca-Espanyol de dissabte, es jugaran a les 11 de la nit) són senyals que la reunió va servir per apaivagar els ànims, ja que els tretze clubs havien arribat a amenaçar amb endarrerir el començament del campionat si no s'atenen les seves demandes.

Las declaracions d'alguns dels seus representants a la sortida de la LFP revelen, no obstant això, que han decidit aparcar les seves reivindicacions a l'espera que Mediapro i Canal Plus, que mantenen contactes des de fa dies, tanquin un acord com més aviat millor, potser abans del cap de setmana.