Ja està tot a punt. S'han acabat les provatures, és l'hora de la veritat. Anna Caula i les seves jugadores de la selecció espanyola sub-20 enceten aquesta mateixa tarda la seva participació a l'Europeu de la seva categoria que es disputarà fins el proper 26 d'aquest mes a Debrezen (Hongria). L'equip que dirigeix l'entrenadora de l'Uni Girona, en el qual també forma part la gironina Queralt Casas, debuta contra Bielorússia, primer dels tres rivals consecutius (juntament amb Lituània i Letònia) en un torneig qualificat per les pròpies jugadores com "especial".

Arriba amb ganes i amb força la selecció sub-20, després d'una preparació que s'ha allargat durant les últimes setmanes i en la qual ha disputat uns quants partits que li han servit per adonar-se de quin és el seu estat. Les d'Anna Caula s'han desfet amb solvència d'Holanda i Polònia, cedint només contra Suècia i França per resultats força ajustats. És per això mateix que la motivació del vestidor és majúscul a poques hores de l'estrena d'aquesta tarda. "Veig l'equip molt compenetrat i amb moltes ganes de competir. Si anem totes a una segur que no passen desapercebudes", va declarar la base catalana Mariona Ortiz.

Paulí, sense el primer lloc

D'altra banda, la selecció espanyola sub18, en la qual hi milita el gironí Oriol Paulí, va tancar ahir la segona fase de l'Eurobàsket que s'està disputant aquests dies a Eslovàquia i Eslovènia amb una derrota contra Lituània (72-65), la primera que el combinat estatal ha rebut en el que portem de torneig. Aquesta ensopegada va impedir a Paulí i als seus companys (ahir va anotar 12 punts i va capturar 2 rebots) classificar-se per als quarts de final com a primera de grup, una classificació que, tot i això, no perillava ja que després de vèncer Gran Bretanya, Ucraïna, Sèrbia i Grècia, estava del tot assegurada.